Skip to content

Fra og med den 1. februar 2022 bortfalder alle Corona-restriktioner på vores aktiviteter.

Læs mere

Bliv underviser

FOF Aalborg søger passionerede undervisere til en lang række kursusforløb. Disse forløb er beskrevet nedenfor. Har du derudover andre gode idéer til kurser, og er du interesseret i at undervise andre i din passion? Så tøv ikke med at henvende dig til os.

Som underviser hos FOF er din fornemmeste opgave at sikre, at vore kursister har en god kursusgang her hos os. Dette gør du ved at være passioneret om dit håndværk, og god til at lære fra dig. 

Ønsker du at høre mere, eller ønsker du at søge job som underviser, så kontakt os venligst på telefon 98138233 eller på mail info@fof-aalborg.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.YOGA

Efterspørgslen efter yoga-hold med dygtige undervisere er stigende blandt vores kursister, og vi søger derfor nye yoga-undervisere til afvikling af hold i vores moderniserede lokaler på Hobrovej 465. 
Udstråling, entusiasme og passion er blandt de vigtige karakteristika, som vi søger hos den kommende underviser. Du skal befinde dig godt i rollen som underviser/instruktør, således du kan guide dine kursister igennem yogatimerne. Du får selv medbestemmelsen over tilrettelæggelsen af dine hold og over det endelige indhold af kursusforløbene, men vi har naturligvis erfaringer fra tidligere afviklede hold, som vi gerne bringer i spil.


FRANSK

Hos FOF Aalborg søger vi nye franskundervisere, der kan undervisere vores højniveauhold. Franskkurserne på højt niveau skal lære kursisterne at tale sproget mere flydende, udvide ordforrådet, så det bliver både større og mere varieret samt give større grammatisk korrekthed. Ovenstående kræver en erfaren og dygtig underviser, hvor passionen skinner igennem – og, er det dig, så hører vi meget gerne fra dig. Du vil selv have medbestemmelse over det endelige indhold af dine kurser, men vi byder naturligvis gerne ind med erfaringer fra tidligere afviklede kurser, således vi sammen kan strukturere de bedst mulige kursusforløb for vores kursister.


BEKLÆDNINGSDESIGN OG SYNING

Vi oplever stigende efterspørgsel efter kurser i beklædningsdesign og syning, og søger derfor en eller flere undervisere hertil. Den ideelle profil til jobbet har stor såvel praktisk som teoretisk erfaring med både design og syning af beklædningsgenstande i en sådan grad, at det vil falde naturligt at lære fra sig. Du skal undervise og inspirere dine kursister til at designe og sy deres egne beklædningsgenstande over en række kursusgange, og det vil således kræve, at du er bekendt med hele processen fra måltagning til modeludvikling, konstruktion, opsyning og tilretning. Du vil selv have medbestemmelse over det endelige indhold af dine kurser. Vi forestiller os kurser for både begyndere og øvede som eksempelvis:

 • Design og sy dit eget tøj
 • Giv dit gamle tøj et nyt liv
 • Syteknikker, materialevalg og snitmønstre

BLOMSTERBINDING

Har du erfaringen med at arbejde med blomster, og har du lyst til at lære fra dig, så er det dig vi søger som underviser hos FOF Aalborg. Den ideelle underviser har et kreativt mindset og har stor erfaring med at lave dekorationer, buketter, kranse og andre former for blomsterpynt af materialer fra naturen, haven og fra gartneren. Du skal mestre de grundlæggende teknikker, og så er det essentielt, at du har lyst til at lære fra dig og inspirere begyndere såvel som øvede blomsterbindere til at udvikle deres færdigherder inden for faget. Du tilrettelægger selv indholdet af dine kursusforløb, men vi oplever efterspørgsel inden for temaer som:

 • Skovtur og blomsterbinding – find dine egne materialer i naturen
 • Lær at lave dekorationer til de forskellige årstider
 • Blomsterbinding for begynder
 • Blomsterbinding for øvede
 • Moderne blomsterbinding

KURSUS I SMYKKEFREMSTILLING

Kan du designe og udvikle smykker, og kan du samtidig lære fra dig – så er det dig vi søger som underviser hos FOF Aalborg. Vi søger en underviser, der kan lære vore kursister håndværket fra bunden, og undervise i teknikker til forarbejdning af materialer til smykker. Kursisterne ønsker at lære hele processen fra materiale til udvikling af design, savning, bukning og lodning – kort sagt, alt hvad de behøver for at kunne lave deres egne personlige smykker. Den ideelle underviser har et højt fagligt niveau og er udannet smykkedesigner eller guldsmed. Du får selv medbestemmelse over den præcise udformning af dine kursusforløb, men vi forestiller os kurser med temaer som:

 • Fra ide til færdigt smykke
 • Smykker af genbrugsmaterialer
 • Et kursus med fokus på guldsmykker
 • Et kursus med fokus på sølvsmykker

 

PILEFLET

Har du den fornødne viden og erfaring med pilefelt, og har du lyst til at lære fra dig, så er det dig vi søger som vores nye underviser på pilefletkurserne, som udbydes hos FOF Aalborg.  Vi ønsker at tilbyde kursisterne et bredt udvalg af pilefletkurser, og det vil således være ideelt, hvis du besidder erfaringen til at kunne undervise både nybegyndere og øvede og samtidig mestrer teknikkerne inden for både pilebark, pileflet med levende pil og fletning med forskellige andre materialer. Du får selv muligheden for at tilrettelægge dine kurser, så det giver bedst muligt mening i forhold til netop dine kompetencer, men vi forstiller os kurser med temaer som:

 • Pileflet for begyndere
  Pileflet for øvede
 • Lær at flette din egen kurv
 • Moderne design og pileflet – kombinationen af materialer

PLANTEFARVNING

Vi drømmer om at kunne tilbyde vores kreative kursister et kursus i plantefarvning af uld, men mangler den rette underviser. Vi søger derfor en underviser, der kan undervise vores kursister i, hvordan de kan udnytte naturens fantastiske farver til at farve uldgarn med – herunder også de teoretiske grundprincipper og læren om hvilke planter, der kan bruges til at farve med.  Du vil selv få friheden til at planlægge og strukturere indholdet af dine kurser så temaet matcher dine kompetencer bedst muligt, men vi oplever efterspørgsel efter kurser som:

 • Plantefarvning af garn for begyndere
 • Plantefarvning med årstidens planter
 • Plantefarvning med eksotiske planter

KURSUS I FERMENTERING AF MAD

Har du erfaringen med disciplinen ”fermentering” og har du de såvel teoretiske som praktiske færdigheder til at undervise andre i det, så er det dig vi søger. FOF Aalborg ønsker at udbyde kurser omhandlende den ældgamle, men meget moderne, metode til at forlænge holdbarheden, opgradere på sundhedsbarometeret og forvandle smagen af først og fremmest grøntsager. Vores håb er, at du selv kan tilrettelægge kursusgangene og indholdet heraf, hvor du fokuserer på både den teoretiske og praktiske del af fermenteringens mange facetter. Eksempler på kurser kunne være:

 • Fermentering, krauter og kimchier
 • Lav din egen kombuchaer
 • Gourmet og fermentering – tilføj nye smagsnuancer til din mad

RØGEKURSUS

Hos FOF Aalborg har vi oplevet en stigende efterspørgsel efter røgekurser samt kurser, hvor vore kursister kan lære at lave deres egen røgeovn. Derfor søger vi nu kompetente undervisere, der kan sammensætte et kursusforløb hvorigennem deltagerne kan tilegne sig den nødvendige viden omkring både varm- og koldrøgning, samt forskellige optændingsmetoder. Derudover undervisning i grundprincipperne indenfor røgning både i forhold til råvare, hygiejne, saltning mm. Som tillæg til kurset vil det være interessant, hvis også kursisterne kunne lære at lave deres egen røgeovn, og det vil således være et plus, hvis også du besidder viden heromkring. Du får selv lov at designe og strukturere kursusforløbet, men vi forestiller os kurser med følgende temaer:

 • Røgekursus for begyndere (varm og kold)
 • Byg din egen røgeovn
 • Gourmet og røget mad

KURSUS I 3D PRINT

3D print er en teknologi i rivende udvikling, og flere og flere efterspørger færdigheder heromkring. Derfor søger vi passionerede undervisere med erfaringen inden for 3D print, som kan undervise vores kursister i de grundlæggende principper inden for 3D print. Ambitionen er at tilrettelægge et kursusforløb, hvor kursisterne vil tilegne sig den såvel teoretiske som praktiske forståelse for 3D print og vil ved kursets afslutning være i stand til selv at designe og printe egne ideer. Du får selv muligheden for at tilrettelægge kursusforløbet, men vi oplever efterspørgsel efter temaer som:

 • 3D design (CAD)
 • Slicer software
 • Praktiske print
 • Kreative print
 • Kalibrering af 3D printer
 • Vedligehold af 3D printer

VIOLINUNDERVISER

Vi søger violinundervisere med passion og entusiasme, der kan undervise vores kursister i det smukke violinspil. Musikkurserne hos FOF Aalborg afvikles med hold af få kursister således, at der er god tid til at tilpasse undervisningen til den enkeltes behov og niveau. Du får selv lov at tilrettelægge indholdet af dine kursusforløb, men vores erfaring fra andre musikhold fortæller os, at det er essentielt at udbyde hold for både begyndere og øvede.


SENIORGYMNASTIK

At være fysisk igennem hele livet er vigtigt, og mange af vores kursister efterspørger kurser i seniorgymnastik, så de kan forblive aktive og rørige. Vi søger derfor en energifyldt underviser til at afvikle en række hold i seniorgymnastik i vores nye bevægelseslokaler, hvor træningen både bliver sjov, energigivende og ikke mindst giver sved på panden. Du får selv ansvaret for tilrettelægningen af dine kurser, men vi vil naturligvis være behjælpelige med ideer og erfaringer fra tidligere afviklede kurser.