Skip to content
Babymad - den første grød, mini-maker kursus hos FOF Aarhus

Mini-maker opskrift: Den første grød


Den første grød - med majs- og boghvede


Kom godt fra start med overgangskosten til baby, og prøv af denne opskrift på den første grød. Du kan variere opskriften på et utal af måder, som du kan læse mere om under TIP. Opskriften er udarbejdet af vores to instruktører og , der blandt andre har afholdt vores barselsworkshop i Mini-maker: Babymad.



Ingredienser:


½ dl majsmel

½ dl boghvedemel

3 dl vand

2 tsk. fedtstof – eksempelvis smør



Sådan gør ud:


Kom mel og vand i en lille gryde og bring det i kog under omrøring, så grøden ikke klumper. Lad grøden simre i 2-3 min., men pisk af og til. Tag gryden af varmen og tilsæt fedtstof. Lad grøden afkøle lidt, og top evt. med 2 spsk. frugtmos. Grøden er nu klar til servering for baby.



Velbekomme!


Den første grød til baby, opskrift på inspirationsside ved FOF Aarhus



TIP


Du kan variere fedtstoffet ved at bruge både smør og forskellige olier. Du kan med fordel også variere melet med eksempelvis ris- og hirsemel samt boghvedeflager. Sidstnævnte kan blendes, hvis grøden bliver for grov.


Download: Mini-Maker opskriftsfolder


Mini-maker hos FOF Aarhus. Atlas af Maria Ellermann

babyliv

Babymad 4-12 måneder

Skal baby begynde sin madrejse? Kom med, og lær om madmod, råvarer og meget mere