I forbindelse med FOF Aarhus' barselsworkshop i Mini-maker: Babymad har to af vores instruktører, Line og Caroline, udarbejdet disse tre opskrifter på frugtmos, som din baby helt sikkert vil elske. Frugtmos er et godt supplement som topping på grød, men også som mellemmåltid til baby der er i gang med overgangskosten. Frugtmos er også et hit blandt de større børn og kan med fordel anvendes som topping på din skyr eller yoghurt til morgenmad.
Jordbær/banan 100 g frosne jordbær
1 lille moden banan
ca. ½ dl vand
Kom bær og vand i en lille gryde med låg. Lad det koge ved svag varme i ca. 5 minutter eller indtil de er bløde. Mos bærrene og bananen med en gaffel, men hvis du ønsker en mere cremet konsistens, kan du skrabe bærrene igennem en sigte eller bruge en stavblender. Lad frugtmosen køle helt af. Den er nu klar til servering.
1 æble
1 pære
cirka 3 dl vand
Skær æblerne i mindre stykker, og kom dem i en lille gryde med vand. Vandet bringes i kog, og frugterne koges i ca. 5 minutter, eller indtil de er møre. Hæld derefter vandet fra og blend frugterne til en ensartet mos. Lad mosen køle af, og den er nu klar til servering.
100 g frosne hindbær
½ dl vand
Hindbær og vand kommes i en lille gryde med låg. Lad det koge ved svag varme i ca. 5 minutter, eller indtil de er bløde. Mos hindbærrene med en gaffel, men hvis du ønsker en mere cremet konsistens, kan du evt. skrabe bærrene gennem en sigte eller blende det med en stavblender. Lad hindbærmosen køle helt af. Du kan nu servere den for baby og/eller de større børn.
Velbekomme!
Brug også gerne friske bær. Friske bær behøver ikke et opkog før servering. Vær dog opmærksom på, at frisk bærmos ikke kan gemmes. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle frosne bær koges min. 1 minut. Kogt bærmos kan holde sig et par dage i køleskabet i en tætlukket beholder.
Download: Mini-Maker opskriftsfolder