Skip to content

Cheesecake med rabarber

Cheesecake med rabarber

Er du også helt vild med cheesecake og sommerens syrlige rabarber? Så prøv denne nemme opskrift på rabarbercheesecake, som nemt kan piftes op til gæsterne derhjemme, men også er perfekt at medbringe på udflugter, hvis den anrettes i fx syltetøjsglas. Her har vi valgt at anvende et rent og skoldet glas.

Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.

Opskriften er til 5-6 personer.

Ingredienser

10-12 stk. digestive-kiks
2 pakker naturel flødeost (2 x 150 g)
200 g vaniljeskyr
4 spsk. rabarbersirup
5-6 spsk. rabarberkompot (brug fx kompotten fra opskriften her)
Evt. kakaonibs, jordbær og skovsyre til topping.

Sådan gør du

  1. Knus 1½ - 2 stk. digestive-kiks og kom dem i bunden af hvert glas.

  2. Pisk flødeost, vaniljeskyr og rabarbersirup sammen til en ensartet masse.

  3. Smag ostefyldet til med rørsukker og vaniljesukker.

  4. Kom 1-2 store spsk. ostefyld oven på de knuste kiks.

  5. Kom 1 spsk. rabarberkompot på toppen af ostefyldet.

  6. Top evt. cheesecaken med kakaonibs og skovsyre.

Tips

  • Hvis cheesecaken laves i skoldede og rene syltetøjsglas, så kan den nemt tages med på en skovtur.

  • Hvis desserten skal være lidt mere fin, kan du anrette cheesecaken med friske jordbær i kanten.

Velbekomme!

Husk!
Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.

Billede af petit four kager lavet af Jon Daniel Edlund, madunderviser ved FOF Aarhus

madkurser

Bagning og søde sager

Er du vild med at bage? Vi har mange forskellige kurser, der kan gøre dig til en ægte dessertkok