Skip to content
Opskrift på halloween kager af kikærtekage fra FOF Aarhus

Halloweenkager med kikærter

Halloweenkager med kikærter

Mangler du en sjov og kreativ aktivitet i køkkenet sammen med børnene eller børnebørnene? Så prøv disse halloweenkager. Opskriften er udarbejdet af FOF Aarhus på baggrund af kikærtekagen. Halloweenkagerne er både glutenfri, laktosefri og veganske.

Ingredienser:

Dej
Ca. 450 g rester af kikærtekagen
100 g smeltet mørk chokolade
2 spsk. hindbærmarmelade
2-3 spsk. romessens (afhængig af hvor meget romsmag du ønsker)

Pynt
200 g marcipan
Flormelis
1 spsk. glukosesirup
Chokoladekrymmel
1-2 lakridssnørebånd
Frugt-/pasta-farve (i de farver du ønsker)
Sukker-øjne (hvis ikke du har det, kan glasur farvet hvid og sort også bruges, eller smeltet mørk og hvid chokolade)

Billede af halloweenkager med kikærter, opskrift fra FOF Aarhus

Sådan gør du:

  1. Kom resterne af kikærtekagen i din foodprocessor eller røremaskine og smuldr det godt. Tilsæt den smeltede chokolade, marmelade og romessens. Kør det hele godt sammen. Hvis dejen bliver for klæg, kan du tilføje en smule kakaopulver. Læg dejen på køl imens du forbereder marcipanovertrækket og finder pynten frem.
  2. Nu skal marcipanovertrækket laves. Det er nemmest, hvis marcipanen har stuetemperatur. Drys lidt flormelis på køkkenbordet og ælt det samt glukosesirup ind i marcipanen. Det gør marcipanen nemmere at arbejde med. Du kan nu dele marcipanen op og farve det i de farver, du foretrækker. Her er der brugt hvid til spøgelseskagerne og orange og grøn til græskarkagerne. Lav en lille portion glasur, der skal bruges som ”lim” til øjnene.
  3. Tag romkugledejen ud fra køl og tril nu lige store kugler – i den størrelse du foretrækker.
  4. Rul de forskellige farvede marcipanstykker ud i et tyndt lag og udstik runde stykker, der akkurat dækker dine romkugler. Du kan med fordel bruge et glas som udstikker.
  5. Til spøgelseskagerne folder du nu den hvide marcipan over kuglerne, og enderne foldes ind i bunden, så der dannes ”gardiner” omkring romkuglen. Kom lidt glasur på bagsiden af sukker-øjnene og sæt dem på spøgelserne. Afslut med at lave et lille hul som mund.
  6. Til græskarkagerne kan du med fordel skære ansigterne ud i det orange marcipanovertræk, inden du folder dem over romkuglerne. Beklæd romkuglerne med overtrækket og afslut med en lille grøn marcipantop på hovedet af græskarret.
  7. Til edderkoppekagerne skal du bruge lige lange lakridssnørebånd til ben og chokoladekrymmel til kroppen. Start med at trille kuglerne i krymmel og prik nu hul på begge sider til benene. Hvor mange ben, dine edderkopper skal have, bestemmer du :-) Lim til sidst øjne på med lidt glasur. 


Velbekomme!

Opskrift på kikærtekage med marengs på FOF Aarhus' inspirationsside

fof inspiration - opskrift

Kikærtekage

Har du prøvet at bruge aquafaba - eller kikærtevand - til at lave marengs? Prøv denne lækre opskrift.