Koldskål er en populær dansk sommerdessert, som er en dejlig forfriskende måde at køle sig ned på, når temperaturen sniger sig op over de 20 grader - og som smager bedst med udsigt til solen. I sommermånederne bugner det med koldskål i supermarkederne, men har du mon prøvet at lave den selv? Hvis ikke, så har vi den perfekte opskrift på en klassisk koldskål til dig lige her! Den er både nem og hurtig at lave. Og vi tør næsten godt love, at du bliver tilhænger af sådan en hjemmelavet sag efterfølgende. Spis den som dessert, eller brug den som let frokost eller forret.
Opskriftdetaljer
Opskriften er meget klassisk, så du kan sagtens variere den som du vil, efter smag og behag. Tilsæt fx ekstra citron for ekstra syre i din koldskål eller rør blendede jordbær i massen for en ekstra frisk og sommerlig version. Server koldskålen iskold med dit yndlingstilbehør - og her er det kun fantasien som sætter grænser. Gå den klassiske vej med kammerjunkere eller koldskålscrunch, eller prøv fx med frisk frugt, revet citronskral, hakket chokolade eller hjemmelavet granola.
Vær obs. på, at hvis du bruger surmælksprodukt (fx skyr eller A38) med tilsat vanilje, så kan du undlade vaniljesukkeret i din koldskål.
Ingredienser
1 bæger pasteuriseret æggeblomme
2 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
0,5 l kærnemælk
0,5 l tykmælk eller andet surmælksprodukt (f.eks. skyr eller A38)
Sådan gør du
1. Æg, sukker og vaniljesukker piskes hvide til sukkeret er helt opløst.
2. Kærnemælk og surmælksprodukt tilsættes.
3. Det piskes let til en ensartet masse - og så er koldskålen klar til servering.
Udforsk flere lækre opskrifter til varmen her: