Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Her har du opskriften på en lækker dessert, lavet på kikærtevand (aquafaba). Marengs er en let og luftig dessert, som er meget alsidig og sød i sin smag. Opskriften her er win-win, fordi ikke nok med, at den smager fantastisk, så sørger du samtidig for at undgå madspil, idet du får brugt kikærtevandet fra din kikærtedåse, i stedet for bare at smide det ud. Det er nemt at lave, og ingredienslisten er ikke særlig stor. Måske du endda har alt, hvad du skal bruge, i dine køkkenskabe allerede?
Opskriftdetaljer
Opskriften er vegansk, så alle kan være med! Den kan bruges som lækker topping på is eller til flødeboller. Du kan også bage marengsmassen i ovnen som kyskager, fugleredder eller som en lækker pavlova med flødeskum, hakkede nødder, chokolade og masser af bær. Prøv fx med hindbær, brombær eller jordblær. Ønsker du at gøre din marengs ekstra festlig, kan du også tilføje lidt frugtfarve i massen. Mulighederne er mange!
Ingredienser
1 dl kogevand fra kikærter
0,5 tsk. lagereddike
100 g. sukker
Sådan gør du
1. Pisk kikærtevand og eddike til det er stift (tager omkring 10-15 minutter)
2. Tilsæt 100 g sukker, én teskefuld ad gangen. Piskes i alt i ca. 30 minutter
3. Kom massen på sprøjtepose (eller spis det som guf på is!) og sprøjt kys, fuglereder eller hvad du har lyst til
4. Bages i ovnen ved 100 gr. alm. ovn. Alt efter størrelse skal de bages mellem 1,5 - 2,5 time.
Velbekomme!
Helt vild med marengs? Udforsk flere af vores opskrifter med marengs her: