Når rabarberen begynder at titte frem, er det fantastisk at gå i køkkenet og lave alverdens lækre friske og søde sager med dens skønne smag. Denne rabarberkompot er lækker som syrligt tilbehør til sommerens grillretter med lam, gris, oksekød eller kylling eller i det søde køkken som marmelade eller topping på fx skyr, pandekager og vafler. Du kan også bruge den i en trifli eller som topping til en herlig cheesecake.
Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.
Til ca. 500 g kompot.
Ingredienser
500 g rabarber (benyt evt. det frasiede rabarberkød hvis du har lavet saft eller sirup og suppler med friske rabarber)
Ca. 50 g rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
Evt. citronsaft.
Sådan gør du
Tips
Velbekomme!
Husk! Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.