Rabarbersiruppen er perfekt til at komme oven på morgenmaden med friske bær, og du kan også nyde den i en lækker Gin & lemon eller blande den med danskvand til en frisk og sprudlende drink.
Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.
Til ca. 500 ml sirup.
Ingredienser
200 g friske rabarber
5 dl vand
70 g rørsukker
1½ tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
    - Rens og skær rabarberne i ca. 1 cm tykke stykker. 
 
    - Kom rabarber og vand i en gryde. 
 
    - Bring det i kog og lad det koge i ca. 20 min. 
 
    - Si rabarberfyldet fra og gem til fx til at bruge i en rabarberkompot. 
 
    - Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde med halvdelen af vaniljesukkeret og rørsukkeret. 
 
    - Kog siruppen i ca. 30 min. uden låg.
 
    - Smag siruppen til med vanilje og sukker.
 
    - Tilsæt evt. mere væske, hvis siruppen er blevet for tyk. 
 
    - Hæld rabarbersiruppen på en skoldet, ren flaske. 
 
    - Stil den på køl og glæd dig til at nyde den.
 
Tips
    - I stedet for vaniljesukker kan du også koge en vaniljestang med.
 
    - Rabarberfyldet kan også bruges til at lave babymos.
 
    - Brug siruppen til dressing, som smag til sodastream eller som topping på skyr, pandekager, french toast m.m. – kun fantasien sætter grænser.
 
    - Siruppen kan også bruges til at forkæle dine gæster med en velkomstdrink, hvor den blandes op med hvidvin og danskvand.
 
Velbekomme!
Husk! Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.