Rabarbersiruppen er perfekt til at komme oven på morgenmaden med friske bær, og du kan også nyde den i en lækker Gin & lemon eller blande den med danskvand til en frisk og sprudlende drink.
Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.
Til ca. 500 ml sirup.
Ingredienser
200 g friske rabarber
5 dl vand
70 g rørsukker
1½ tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Rens og skær rabarberne i ca. 1 cm tykke stykker.
- Kom rabarber og vand i en gryde.
- Bring det i kog og lad det koge i ca. 20 min.
- Si rabarberfyldet fra og gem til fx til at bruge i en rabarberkompot.
- Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde med halvdelen af vaniljesukkeret og rørsukkeret.
- Kog siruppen i ca. 30 min. uden låg.
- Smag siruppen til med vanilje og sukker.
- Tilsæt evt. mere væske, hvis siruppen er blevet for tyk.
- Hæld rabarbersiruppen på en skoldet, ren flaske.
- Stil den på køl og glæd dig til at nyde den.
Tips
- I stedet for vaniljesukker kan du også koge en vaniljestang med.
- Rabarberfyldet kan også bruges til at lave babymos.
- Brug siruppen til dressing, som smag til sodastream eller som topping på skyr, pandekager, french toast m.m. – kun fantasien sætter grænser.
- Siruppen kan også bruges til at forkæle dine gæster med en velkomstdrink, hvor den blandes op med hvidvin og danskvand.
Velbekomme!
Husk! Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.