Skip to content
Opskrift på rabarbersirup på FOF Aarhus' inspirationsside

Opskrift: Rabarbersirup

Rabarbersirup

Rabarbersiruppen er perfekt til at komme oven på morgenmaden med friske bær, og du kan også nyde den i en lækker Gin & lemon eller blande den med danskvand til en frisk og sprudlende drink.

Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.

Til ca. 500 ml sirup.

Ingredienser

200 g friske rabarber
5 dl vand
70 g rørsukker
1½ tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Rens og skær rabarberne i ca. 1 cm tykke stykker.
  2. Kom rabarber og vand i en gryde.
  3. Bring det i kog og lad det koge i ca. 20 min.
  4. Si rabarberfyldet fra og gem til fx til at bruge i en rabarberkompot.
  5. Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde med halvdelen af vaniljesukkeret og rørsukkeret.
  6. Kog siruppen i ca. 30 min. uden låg.
  7. Smag siruppen til med vanilje og sukker.
  8. Tilsæt evt. mere væske, hvis siruppen er blevet for tyk.
  9. Hæld rabarbersiruppen på en skoldet, ren flaske. 
  10. Stil den på køl og glæd dig til at nyde den.

Tips

  • I stedet for vaniljesukker kan du også koge en vaniljestang med.
  • Rabarberfyldet kan også bruges til at lave babymos.
  • Brug siruppen til dressing, som smag til sodastream eller som topping på skyr, pandekager, french toast m.m. – kun fantasien sætter grænser.
  • Siruppen kan også bruges til at forkæle dine gæster med en velkomstdrink, hvor den blandes op med hvidvin og danskvand.

Velbekomme!

Husk! Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.
Billede af børn som laver mad på et kursus hos FOF Aarhus

Madkurser

Børn i køkkenet

Kender du et barn, der elsker at tilbringe tid i køkkenet? Kig rundt i vores udbud af madkurser.