Skip to content
Jordskokkechips, opskrift fra FOF Inspiration

Sprøde jordskokkechips

Sprøde jordskokkechips

Har du svært ved at få brugt dine jordskokker? At lave chips med dem er en lækker og nem måde at få brugt dem på! 

Ingredienser

Her har vi brugt 3 stk. jordskokker - men du kan bruge så mange, du vil
1 l rapsolie
Salt

Sådan gør du

1. Jordskokkerne vaskes og skrælles (er de meget friske, kan du nøjes med at skrubbe dem).
2. Skær dem i papirtynde skiver (det er nemmest ved brug af et mandolinjern).

Jordskokkechips, opskrift fra FOF Inspiration
3. Aftør skiverne, så det meste af væden forsvinder inden fritering.

Jordskokkechips, opskrift fra FOF Inspiration
4. Olien varmes op. Tjek at olien er varm nok ved at komme enden af en tandstik ned i olien - hvis det bobler omkring den, så er olien klar.
5. Kom nogle jordskokkeskiver i olien ad gangen. Når de er gyldne, tages de op med en hulske.

Jordskokkechips, opskrift fra FOF Inspiration
6. Læg de friterede stykker jordskokker på et stykke fedtsugende papir/køkkenrulle. Drys med salt.

Kursister der laver mad til FOF Aarhus' madkursus i hverdagsmad

madkurser

Inspiration til maden

Tilmeld dig et madlavningskursus og lær nye, lækre hverdagsopskrifter