Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.

Opskrift på syltet broccolistok på FOF Aarhus' inspirationsside

Syltet broccolistok

Syltet broccolistok

Har du prøvet at sylte? Her har vi syltet broccoliens stok - og det smager forbavsende godt!

Ingredienser

Stokken af 1 broccoli
2 dl lagereddike
½ dl sukker
10 stk. peberkorn
1 stk. laurbærblad

Sådan gør du

1. Rengør broccolistokken og skær den i tynde skiver, evt. ved brug af et mandolinjern.

Hummus med broccolistok, FOF Inspiration

Syltet broccolistok fra FOF Inspiration

2. Eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade kommes i en gryde og varmes op.

Syltet broccolistok fra FOF Inspiration

3. Hvis skiverne er lidt tykke, så kan de koges med i nogle minutter.

4. Kom skiverne af broccolistok i et sylteglas og hæld lagen over. Sæt glasset på køl og lad skiverne trække 1-2 dage før du spiser dem.

Syltet broccolistok fra FOF Inspiration

TIP: Spis fx skiverne til en varm ret med kød, eller ovenpå din leverpostejmad! Brug altid en ren gaffel til at tage skiverne op med - så forlænger du holdbarheden.

Unge mennesker til madlavningskursus i FOF Aarhus

madkurser

Lær nye opskrifter

Tag på et af vores mange madkurser, og få inspiration til mad, du kan lave derhjemme