Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.

Opskrift på bønnesalat med ærter og granatæblekerner på FOF Aarhus' inspirationsunivers

Bønnesalat

Bønnesalat med ristede krydderier

Prøv denne anderledes salat, hvor krydderierne spiller en stor rolle! Bønnesalaten er frisk og sprød - med masser af smag. Der er både søde, syrlige og stærke elementer i, hvilket gør, at den godt kan serveres som en ret i sig selv, eller bare som tilbehør.
Der er i hvert fald langt væk fra 80'ernes salat med kinakål eller iceberg til denne salat. Prøv den, hvis du er glad for mættende salater med et anderledes twist og smag af mellemøstlige lande. 

Opskriftdetaljer

Bønnesalaten kan godt stå alene, hvis du fx tilføjer lidt ekstra protein i form af andre bønner og bælgfrugter. De forskellige smage fra krydderierne, citronen og granatæblekernerne gør, at du bliver "mæt" på smage og får tilfredsstillet ganen. Har du ikke granatæble, så prøv med æbletern eller forskellige bær. Du kan også skifte olien ud med en anden, du foretrækker.
Krydderierne kan generelt tilpasses, så de passer dine smagsløg. Tilføj også gerne krydderurter, du har liggende. Kan du ikke få fat på sortkommen, eller er du ikke så glad for kommen generelt, så undlad det. Salattypen er også efter smag og behag, men vi har bl.a. brugt rucola. Prøv fx med krølsalat, hovedsalat, feldsalat eller romaine.

Til 4 personer

Ingredienser

250 g bønner
250 g slikærter
250 g ærter
3 spsk. olivenolie
2 tsk. korianderfrø
1 tsk. sennepsfrø
1 mild rød chili
1 fed hvidløg
1 citron
1,5 tsk. eller 2 spsk. frisk estragon
1 tsk. sortkommen
groft salt
30 g blandet salat
2-3 tsk. granatæblekerner

Sådan gør du

  1. Blanchér bønnerne i 4 minutter, slikærter i 1 minut og ærter i 20 sekunder. Brug nyt vand til de tre. Bland dem bagefter i en skål.
  2. Kom groft kværnet korianderfrø og sennepsfrø sammen med olie i en lille gryde og varm det op. Rist grøntsagerne, til sennepsfrøene er færdige med at hoppe i gryden.
  3. Fjern kerner af chilien og skær chilikødet i små tern, pres hvidløg, riv skallen af citronen og hak estragon. Bland det sammen med sortkommen.
  4. Kom blandingen på grøntsagerne og bland det hele grundigt igennem.
  5. Smag til med salt.
  6. Drys granatæblekerner på.

Lige inden servering blandes salatbladene forsigtigt i.

Server fx bønnesalaten sammen med

Velbekomme!

Madlavningskurset Grøn og kødløs hos FOF Aarhus.

vi laver velsmagende mad

Grøn mad med omtanke

Mangler du inspiration til nemme og lækre grønne retter?