Skip to content
Foredragsholdere Lærke Egefjord (foto Ditte Egefjord) og Mette Møller.

Tag på museum, og gå sundere derfra

Tag på museum, og gå sundere derfra

Du har følt dig fastlænket til hjemmekontoret, husalteret og de samme fire hvide vægge. Du hungrer efter at komme ud, møde andre mennesker, opleve noget og lade dine sanser bombardere. Sådan har mange det nok efter adskillige måneders corona-nedlukning. Og det er slet ikke så underligt, at dit kulturhungrende hjerte banker ekstra heftigt lige nu. Forskningen viser nemlig, at kultur er godt for sundheden.

Sammen med to eksperter i mental trivsel og sundhed ser vi denne aften nærmere på kultur og sundhed. Læge og billedkunstner Lærke Egefjord vil med udgangspunkt i forskningen og i egne oplevelser stille skarpt på, hvad der sker i vores hjerne, når vi oplever kunst. Og hvilke effekter kreativitet har på sundheden. Hvilke sygdomme har kultur vist positiv effekt på? Og er noget kultur mon bedre end andet?

Efterfølgende vil erhvervspsykolog Mette Møller give os indblik i kulturens psykiske indvirkninger: Hvilke effekter har kulturen på vores fysiske og mentale sundhed og hvorfor er kunst og kreativitet psykisk sundt for os og for vores handlekraft?

Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus i samarbejde med FOF Aarhus.