Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen i FOF Aarhus igen! Husk mundbind og gyldigt coronapas.

Læs mere
Afrikaekspedition. Foredrag ved FOF Aarhus.

Afrikaekspeditionen - på jagt med geværløb og kameralinser

Afrikaekspeditionen - på jagt med geværløb og kameralinser

I 1947 drog en ekspedition fra Naturhistorisk Museum i Aarhus til Mombasa i Kenya på jagt efter nyt materiale til museet. Og de var vitterligt på jagt. På den tur blev der nedlagt løver, zebraer, antiloper og bavianer, der den dag i dag indgår i museets afrikanske udstilling.

Tiden var en anden dengang - og det samme var antallet af dyr i Afrika. I dag er mange afrikanske arter truede af fx lokalt landbrug, og turismen i form af bl.a. trofæjagt og fotosafarier spiller nu en vigtig rolle for at bevare den resterende vilde natur.

Denne aften går vi helt tæt på naturbevarelse på det afrikanske kontinent i selskab med jæger, forfatter og debattør, Jens Ulrik Høgh, og direktør for Ree Park Safari, Jesper Stagegaard. Centralt står spørgsmålene: hvordan kan trofæjagt være et godt redskab til at bevare truede arter? Og hvordan kan man aktivt hjælpe lokalbefolkningen, så de kan leve sammen med de vilde dyr?

Praktisk information:

Foredragsholdere: Jæger, forfatter og debattør Jens Ulrik Høgh og direktør for Ree Park, Jesper Stagegaard
Varighed: 2 timer, inkl. 15 min. pause

Arrangør: Naturhistorisk Museum i samarbejde med FOF Aarhus.

Der er mulighed for at købe kaffe, te, vin og kage før arrangementets start og i pausen midtvejs. Museumsbutikken er også åben.