Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen i FOF Aarhus igen! Husk mundbind og gyldigt coronapas.

Læs mere
Elpære som symbol for nye ideer. Foredrag om Fremtidens Museum ved FOF Aarhus.

Fremtidens museum

Fremtidens museum

Hyldemetervis af pilespidser, potteskår, udstoppede dyr og malerier. Skriftruller, optegnelser, pressede planter og en eller andens gamle hat. Museerne bugner af historie og viden, men har al den indsamlede information værdi i dag? Har de fysiske museer en fremtid nu, hvor alt digitaliseres? Eller er museet, som vi kender det, dødt?

Naturhistorisk Museum fejrede i 2021 sit 100-års jubilæum. I den anledning har vi denne aften samlet tre skarpe hjerner, der vil sætte fokus på museer før, nu og i fremtiden. Vi får besøg af professor Svend Brinkmann, der i podcasten 'Educating Ali' valgte Naturhistorisk Museum Aarhus som sit foretrukne museum. Han vil komme med sit bud på, hvad det er museerne kan. Og vi skal også høre lidt om hans egne barndomsminder med løverne i kælderen og dyr i sprit. Museumsdirektør Julie Rokkjær Birch fortæller om transformationen fra Kvindemuseet til KØN og om hvordan et museum holder sig aktuelt i et konstant foranderligt verdensbillede. Og endelig vil Bo Skaarup, museumsdirektør på Naturhistorisk Museum Aarhus, give sit bud på, hvordan fremtidens museum ser ud.

Praktisk information:

Foredragsholdere: Professor Svend Brinkmann, museumsdirektør Julie Rokkjær Birch og museumsdirektør Bo Skaarup
Varighed: 2 timer, inkl. 15 min. pause

Arrangør: Naturhistorisk Museum i samarbejde med FOF Aarhus.

Der er mulighed for at købe kaffe, te, vin og kage før arrangementets start og i pausen midtvejs. Museumsbutikken er også åben.