Skip to content
Billede af Johannes Langkilde ifm foredrag hos FOF Aarhus

Min fætter er høvding i Samoa

Min fætter er høvding i Samoa

Johannes Langkilde fortæller om sin eventyrlige og personlig opdagelsesrejse, som er en overraskende og livsbekræftende beretning om mødet med høvdingen fra Samoa. En spændende fortælling om at søge tilbage i sine rødder og efterforske sin families fortid.

Som barn fik Johannes Langkilde at vide, at han havde familie på en fjern stillehavsø. At der tilmed var en ægte høvding iblandt. Det lød som noget fra et børneeventyr, og for Johannes blev historien aldrig til mere end noget, han talte med sine forældre om som en pudsighed. 20 år senere står Johannes ved et tilfælde ansigt til ansigt med en høvding fra Samoa, som viser sig at være netop hans fætter Fagafaga Daniel Langkilde.

Det bliver begyndelsen på en eventyrlig, personlig opdagelsesrejse, der et par år senere bringer Johannes Langkilde, hans hustru og to børn til Samoa, for at afdække den fantastiske historie om hvordan hans forfader i 1800-tallet endte med at stifte en stor familie på de polynesiske øer.

Det er historien om Hans Alfred Langkilde, søn af en kongelig hofjægermester og tidligere soldat i krigen i 1864. Om hvordan Hans Alfred under dramatiske omstændigheder - og efter en duel med en tysk soldat - flygter til USA. Her ender han med at blive gift med en høvdingedatter i Samoa og får med hende 5 børn, der alle får danske fornavne og efternavnet Langkilde.

I mere end 100 år har Langkildefamilien på de samoanske øer kun kendt sparsomt til danske ophav.
“Min fætter er høvding i Samoa” er en overraskende, opløftende og nær beretning om, hvordan Johannes Langkilde møder sin store, polynesiske familie og sammen med dem efterforsker deres fælles historie.

I foredraget bliver du taget med til de eventyrlige stillehavsøer og får et indblik i den unikke kultur. Johannes fortæller om sin opdagelsesrejse, om Hans Alfreds dramatiske rejse og om mødet med den store Langkildefamilie i Samoa. Foredraget rummer masser af unikke videooptagelser og billeder, så du kommer helt tæt på denne fantastiske historie.