Skip to content

Glæd dig til d. 7. december, hvor du kan gå på opdagelse i alle forårets aktiviteter!

Anne Kirstine Hermann (f. 1984) er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, antropolog fra The New School for Social Research i New York og ph.d. i etnografisk journalistisk.

Imperiets børn

Imperiets børn

Da FN kom til verden i 1945 oven på Anden Verdenskrig, pålagde det internationale samfund verdens imperier at give deres kolonier selvstændighed. Det betød, at Danmark skulle forlade Grønland. Det skete bare aldrig, og skiftende regeringer førte gennem 40erne og 50erne både grønlænderne og FN bag lyset for at bevare Grønland som en del af Danmark. Det gik hårdt ud over både den grønlandske kultur, det grønlandske sprog og ikke mindst de grønlandske børn.

Bogen Imperiets børn fortæller for første gang den dramatiske og opsigtsvækkende historie om et af de mørkeste kapitler i dansk kolonihistorie og går tæt, hvad der skete, da politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Det lykkedes gennem dansk dobbeltspil i FN, ved at vildlede grønlænderne, ignorere danske topjuristers klare anbefalinger og skabe en række reformer, der skulle gøre grønlænderne mere danske.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.