Skip to content
Billede af Birgitte Possing, historiker og forfatter

Argumenter imod kvinder - Fra demokratiets barndom til i dag

Argumenter imod kvinder - Fra demokratiets barndom til i dag

Tag med til en tankevækkende aften om 170 års argumenter imod kvinder fortalt af forfatter og historiker Birgitte Possing

Birgitte Possing kaster med et imponerende historisk overblik lys over den strukturelle modstand, som generationer af kvinder har mødt på deres vej mod at få magt og indflydelse i det offentlige liv.

Med en unik samling af både tragikomiske og skrækindjagende argumenter, og med citater fra de sidste 170 år i dansk historie, dokumenterer Birgitte Possing en håndfast tradition for at nedgøre ambitiøse kvinder, hvad enten de har bevæget sig i det politiske liv, i erhvervslivet, i den videnskabelige verden, i sporten, i kirken eller på den kulturelle scene.

Argumenter imod kvinder viser, hvordan kvinder uanset kompetence- og erfaringsniveau igen og igen bliver reduceret til mødre, bliver bedømt på deres påklædning, udseende, erotiske udstråling eller bliver afvist med nedladende argumenter, opfundet til lejligheden. Gennem det danske demokratis historie præsenterer Possing en perlerække af historier, hvor kompetente kvinder bebrejdes for at gøre for lidt, for meget eller forkert. Mandens fejl er hans egen, kvindens fejl er kønnets.

Birgitte Possing lægger argumenterne for og imod kvinders rettigheder ind i små og større fortællinger om den tid, hvori de blev fremsat, og viser således den atmosfære, de blev til i, og den magtfulde magi, de havde og stadigt har.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.