Skip to content
Oluf Borbye Pedersen, professor og forskningsleder ved Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research ved Københavns Universitet.

Magtfulde mikrober

Magtfulde mikrober

Hvordan holder milliarder af personlige bakterier, virus og svampe mig rask?

Enhver ved, at mikrober i form af bakterier, arkæer, virus og svampe kan være farlige og gøre os syge. Men deres vigtigste rolle er faktisk, at de hjælper os med at holde os sunde og raske. Derfor skal vi passe på de mange sundhedsfremmende mikrober, som lever i og på os.

Professor Oluf Borbye Pedersen tager os med ind i et ufatteligt stort og fascinerende univers af bittesmå organismer, mikrober. Mange mennesker er ængstelige for deres billioner af personlige mikrober, der kan gøre os syge og i værste fald slå os ihjel, men langt de fleste mikrober gavner os og har stor betydning for vores sundhed, hvis vi forstår hvad de vil med os.

Ny forskning viser, hvordan vi med en sund livsstil og et naturligt forhold til mikrober kan berige og forstærke vores uundgåelige mikroorganismer, så de optimerer vores immunforsvar, fordøjelse, energi og mentale balance.

Inden for de seneste få år har forskere fået mistanke om at ”rod” i vores mikrober og mangel på mikrober kan være medvirkende årsag til udvikling af fx Alzheimer, depression, Parkinsons sygdom, skizofreni og anoreksi. Nu leder forskerne intensivt efter nye effektive måder at forebygge og behandle disse sygdomme med hjælp fra de magtfulde mikrober.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.