Skip to content

Vi genåbner! Fra den 17. januar kan du igen deltage i kurser og aktiviteter i FOF Aarhus. Se de aktuelle restriktioner under "Læs mere".

Læs mere
Litteraturhold på Kulturhøjskolen ved FOF Aarhus

Litteratur kultur og filosofi - Kulturhøjskolen

Englands litteratur efter år 2000

v/cand.mag. Nick Bo Madsen

På dette forløb vil vi læse et udvalg af de absolutte højdepunkter i Englands litteratur de seneste to årtier. Vi vil se nærmere på de nye litterære strømninger og deres forbindelser til samtidens kulturelle og samfundsmæssige udvikling.

Vi indleder med, at Zadie Smith sætter tænderne i det multietniske London på kanten til det nye årtusinde. Smiths debutroman Hvide tænder (fra år 2000), skaber med stor energi og fortælleglæde en roman, hvor den samtidige virkeligheds mangfoldighed får stemme og krop.
I den engelske litteratur er der en lang stolt tradition for realisme på romanens område. Vi vil imidlertid også læse et væsentligt brud på denne tradition hos Rachel Cusk, om hvem Dagbladet Information for nylig skrev: ”en af de mest banebrydende fornyelser af den europæiske roman her i første del af det 21. århundrede”.

Hos flere af forfatterne (Ian Mc Ewan, Kate Atkinson, Lissa Evans og Graham Smith) bliver vi sendt tilbage i tiden – til smertepunkterne omkring de to verdenskrige – og til skæbnesvangre hændelser, som det tager hovedpersonerne et helt liv at komme over.
Vi slutter dog forløbet i fremtiden – set fra en robots perspektiv. I nobelpristageren Kazuo Ishiguros seneste roman Klara og solen (2021) fortæller robotten Klara sin (og vores) historie.

Onsdage kl. 9.30-13.30 - Hold nr.: 6096

Undervisningen foregår i lokale 2.5 på Fjordsgades Skole

Hent læseplan for sæsonen.

Billede af Nick Bo Madsen, underviser i Litteratur og filosogi på Kulturhøjskolen i FOF Aarhus
Om Nick Bo Madsen
Nick Bo Madsen er cand.mag. i Filosofi og Nordisk Litteratur. Ekstern lektor ved Medievidenskab, Aarhus Universitet.

Litteratur, kultur og filosofi er en del af Kulturhøjskolen.