Skip to content

Glæd dig til d. 7. december, hvor du kan gå på opdagelse i alle forårets aktiviteter!

Planten und Blomen park i Hamborg, tur med FOF Aarhus

Havetur til Hamborg, Bremen og Hannover - Enkeltværelse

Havetur til Hamborg, Bremen og Hannover - Enkeltværelse

Sammen med vores guide, havehistoriker Ole Fournais, skal vi på denne havetur til Tyskland besøge flotte haver og parker med blomster og planter i fuldt flor anlagt på forskellige måder.

Tilmeldingsfrist: d. 13. april.

Fra Aarhus kører vi med passende stop direkte til den smukke og harmoniske bypark i centrum af Hamborg, "Planten on Blomen", som i flere omgange har været brugt til store haveudstillinger. På denne årstid oplever vi et væld af blomstrende buske og træer midt i den pulserende storby. Specielt afdelingen med japansk inspiration og det spektakulære vandområde er fascinerende med mange farver, dufte og smagfulde farvevalg. I mange år har denne park været byens stolthed, og den bruges særdeles flittigt af byens borgere til afslapning og spadsereture. Her kan vi spise vores medbragte mad eller købe lidt frokost i havens café. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Bremen, hvor vi får værelser og aftensmad.

På dag to skal vi efter morgenmaden opleve Bremens imponerende 46 hektar store rhododendron-park, som efterhånden er blevet internationalt anerkendt for sit meget store antal forskellige arter af rhododendron, azalea, kalmia, camelia og mange andre buske med overvældende blomstermængder. På denne tid er de fleste buske og mange træer i fuldt flor, så her er noget at se, opleve og fotografere! Oprindeligt blev parken skabt i 1903 af en velhavende lokal forretningsmand med stor interesse for eksotiske planter, og senere blev parken tilført planter i stort antal især fra lande i det østlige Asien som Japan, Korea og Kina, herunder specielt mange fra Himalaya-bjergene. Efter god tid i den vidtstrakte park, hvor vi også holder frokostpause, kører vi til vores hotel i Hannover.

På dag tre skal vi opleve en ganske unik park, Herrenhausen Slotspark, på kanten af Hannovers centrum. Dette imponerende anlæg er skabt efter de bedste ideer fra den franske baroktradition med lige linjer, stram symmetri, talrige geometriske former, mange flotte marmorstatuer og et enkelt plantevalg: altså mange planter med mange af hver slags. Franske fagfolk betegner dette sted som det bedste uden for Frankrig. Ud over det berømte barokanlæg oplever vi den tidligere store køkkenhave, som nu er omdannet til en smuk og harmonisk blomsterhave med talrige staudebede og blomstrende buske i smagfulde grupper.

Fra Hannover kører vi med passende pauser direkte mod Danmark.

Praktisk information
På dag 1 kører vi fra Aarhus kl. 8 fra busholdepladsen ved Musikhuset Aarhus.
Vi overnatter på H+Hotel Bremen, Wachtstrasse 27-29, Bremen.

På dag 2 overnatter vi på Central Hotel Kaiserhof, Ernst-August-Platz 4, Hannover.

På dag 3 ankommer vi til Aarhus ca. kl. 20.00.

Prisen er pr. person. Prisen er inklusiv: Guide, kørsel i moderne turistbus, 2 overnatninger, aftensmad på dag 1, morgenmad og aftensmad på dag 2, morgenmad på dag 3 samt bidrag til rejsegarantifonden. Kaffe, frokost og drikkelse til aftensmaden er ikke inkluderet i prisen.

Bemærk: Skriv venligst, hvem du ønsker at bo på værelse med, i kommentarfeltet ved tilmelding til et dobbeltværelse.

Du kan også tilmelde dig turen med et dobbeltværelse.