Skip to content

Glæd dig til d. 7. december, hvor du kan gå på opdagelse i alle forårets aktiviteter!

Ulla Diedrichsens udstilling JEG-VAR-HER, Skriftbilleder, på Ribe Kunstmuseum. Tur med FOF Aarhus

Kunst- og kulturtur til Ribe Kunstmuseum

Kunst- og kulturtur til Ribe Kunstmuseum

Kom på tur med multimediekunstner Ulla Diedrichsen og oplev hendes egen udstilling

I det flade marskland ligger Danmarks ældste by, Ribe, hvor vi på denne tur får en hel unik mulighed for at opleve et samspil mellem byens århundredgamle monumenter og den moderne kunst.

Tilmeldingsfrist: 9. januar

Den anerkendte danske multimediekunstner Ulla Diedrichsen fører os rundt i sin egen udstilling på Ribe Kunstmuseum og fortæller om sine inspirationskilder fra både Klosterkirken Sct. Catharinæ og Ribe Domkirke. I den kalejdoskopiske udstilling ”JEG-VAR-HER” har Ulla Diedrichsen ny-iscenesat byens gamle monumenter, hvor hun bl.a. sammenligner kommunikationsformen fra datidens latinskoledrenge med nutidens.

I en række interessante gnidetryk - skabt direkte i de to kirker - og med store digitale printbannere, som spiller sammen med skulpturer af henholdsvis Den lille Havfrues fader og en afstøbning af Michelangelos Døende Slave, spørger kunstneren, om menneskets natur er uforanderlig. Har vi de samme behov for at sætte os spor og gøre opmærksom på os selv til alle tider? Det spørgsmål skal vi sammen dykke ned i.

Til Ribe bys seværdigheder hører også museet over de danske vikinger, hvis runeskrift Ulla Diedrichsen har omsat i grafik til JEG-VAR-HER-udstillingen.

Så kom med! Og gå ikke glip af denne unikke mulighed, hvor vi igennem Ulla Diedrichsen kommer helt tæt på tankerne bag udstillingen og nyder en tur med masser af kunst og kultur.

Download program til udprint

Program for dagen
Kl. 8.00: Afgang med bus fra Musikhuset Aarhus
Kl. 10.30: Ankomst til Ribe Kunstmuseum, hvor vi ser udstillingen ”JEG-VAR-HER”.
Kl. 12.30: Frokost på Restaurant Sælhunden (450 meter fra Ribe Kunstmuseum). Frokosttallerken med et glas vin eller en øl.
Efterfølgende er der mulighed for på egen hånd at kigge ind i både den romantiske klosterkirke, den monumentale domkirke og ruinerne af Riberhus med skulpturen af Dronning Dagmar.
Kl. 16:00: Sætter vi kurs mod Aarhus igen, og forventet ankomst i Aarhus er kl. 18.30.