Skip to content
Billede af overgangsmad til børn, kursus ved FOF Aarhus

Mini-maker: Overgangskost

Mini-maker: Overgangskost - fra flydende kost til fast føde

Er dit barn ved at nå en alder, hvor grød og mos skal på bordet? Mangler du inspiration og sparring til, hvordan I kommer godt fra start?
Når dit barn begynder at få fast føde, åbnes der en helt ny verden af smagsoplevelser, og det kan være svært at komme i gang. Der kan opstå spørgsmål som: ”mit barn vil ikke spise grøntsagsmos – hvad gør I andre?” eller ”kan man fryse frugtmos?” og ”hvordan griber jeg det egentligt an?”

OBS! Oplys venligst barnets alder ved tilmeldingen.

Hvad er Mini-maker?

Mini-maker er en åben workshop for nybagte mødre og fædre, hvor du kan få råd og vejledning til, hvordan dit barn får den bedste overgang fra flydende kost til fast føde. Vi snakker også om, hvilke emner du ellers finder spændende inden for ernæring til dit barn.

Der vil være en tovholder med sundhedsfaglig baggrund tilstede, men vi skal i fællesskab finde svar på nogle af de mange spørgsmål, der ofte opstår, når dit barn er klar til overgangskost. Der bliver masser af plads til at dele erfaringer, frustrationer samt gode tips og tricks. Der vil være mulighed for at få fingrene i grøden og eksperimentere med alt fra vælling til skemad og fingermad, samt få inspiration til nye smage og råvarer. Vi tror på, at en åben og rumlig workshop, hvor det er okay at komme som man er – med eller uden gylp på skulderen – giver den bedste oplevelse for dig og din baby.

Få inspiration og vejledning til:

  • Den gode opstart

  • Vælling, grød og mos

  • Skemad og fingermad

  • Alt det praktiske

  • Tips og tricks

  • Smagssammensætninger og råvarer.

Prisen dækker én forældre og baby.

Download opskriftsfolder med lækre opskrifter og inspiration

Se temaerne for de enkelte undervisningsgange 

2/9: 4-6 måneder

Hvad må baby gerne få og helst undgå i dette stadie af livet? Vi taler om tegn på at være "madklar" og går i køkkenet og lærer at lave nemme og enkle babyretter til aldersgruppen. Er din baby ikke i aldersgruppen, vil du stadig få god vejledning og ideer til overgangskost - og ikke mindst madsjov og hygge med os andre.

16/9: 6-9 måneder
Hvad må baby gerne få og helst undgå i dette stadie af livet? Vi taler om tegn på at være "madklar" og går i køkkenet og lærer at lave nemme og enkle babyretter til aldersgruppen. Er din baby ikke i aldersgruppen, vil du stadig få god vejledning og ideer til overgangskost - og ikke mindst madsjov og hygge med os andre.

30/9: 9-12 måneder
Ligesom sidste gang har vi denne gang fokus på en specifik aldersgruppe og på de madvarer, din baby gerne må få og helst skal undgå i dette stadie af livet. Vi eksperimenterer med forskellige råvarer og lærer at lave nemme og enkle babyretter til aldersgruppen. Selvom din baby ikke er i aldersgruppen, vil du stadig få god vejledning og ideer til overgangskost, mens vi får nogle hyggelige timer med madsjov og inspiration.

14/10: Madplanlægning
Enhver forælder ved, at ens tid er kostbar. Fokus denne gang er derfor madplanlægning, og du får tips og tricks til at gøre det nemt og overskueligt at lavet hjemmelavet babymad. Vi sparrer med hinanden og får inspiration til at tilberede maden, og alle kommer selvfølgelig i køkkenet og får afprøvet de nemme fifs.

28/10: Kræsenhed/ Forældres påvirkning af børns spisevaner
Denne gang sætter vi fokus på, hvordan vi så vidt muligt undgår, at vores børn bliver kræsne. Vi arbejder med teknikker, der gør, at barnet kan blive alt-spisende og dermed gøre hele madsituationen nemmere i hjemmet. Der skal her testes og afprøves med sjove blandinger i køkkenet. Derudover kommer vi omkring hvordan forældre kan påvirke børns spisevaner på flere forskellige måder - også uden at vide det. Vi går i dybden med temaet og kan fx lave rollespil, afprøve teknikker med baby og få en bedre forståelse af ”den gode madoplevelse”.

- : Myter
I dag tager vi fat på alle de myter, der tit opstår omkring overgangskost til babyer, og afliver dem én gang for alle - eller måske opdager nogle, som er ganske sande? Der igen plads til madsjov i køkkenet og deling af erfaringer med de omtalte myter.

- : Super supper
Suppen er et magisk måltid, som kan indeholde en masse næring, mæthed og smag! Og det er et måltid, hvor hele familien kan være med, uanset babys alder (dog ikke yngre end 4 måneder). Vi laver supper, der passer til babyernes aldersgrupper og afprøver forskellige ingredienser.