Skip to content
Billede af overgangsmad til børn, kursus ved FOF Aarhus

Mini-maker: Overgangskost

Mini-maker: Overgangskost

Mini-maker er en åben workshop for nybagte mødre og fædre, hvor du kan få råd og vejledning til, hvordan dit barn får den bedste overgang fra flydende kost til fast føde. Vi snakker også om, hvilke emner du ellers finder spændende inden for ernæring til dit barn.

Kurset er inddelt i 5 temaer, men indenfor hvert tema er man altid velkommen til at bringe nye eller andre idéer på banen.
Der vil være en tovholder med sundhedsfaglig baggrund tilstede, men vi skal i fællesskab finde svar på nogle af de mange spørgsmål, der ofte opstår, når dit barn er klar til overgangskost. Der bliver masser af plads til at dele erfaringer, frustrationer samt gode tips og tricks.

Der vil være mulighed for at få fingrene i grøden og eksperimentere med alt fra vælling til skemad og fingermad, samt få inspiration til nye smage og råvarer.
Vi tror på, at en åben og rumlig workshop, hvor det er okay at komme som man er – med eller uden gylp på skulderen – giver den bedste oplevelse for dig og din baby.

Få inspiration og vejledning til:
• Den gode opstart
• Vælling, grød og mos
• Skemad og fingermad
• Alt det praktiske
• Tips og tricks
• Smagssammensætninger og råvarer.

Prisen dækker én forældre og baby, og forløbet kører over 5 omgange med skiftende temaer.

Download opskriftsfolder med lækre opskrifter og inspiration

Se temaerne for de enkelte undervisningsgange 

1. 4-6 måneder
2. 6-9 måneder
3. 9-12 måneder
4. Madplanlægning
5. Kræsenhed

Tema 1-3: Disse kurser omhandler primært den oplyste aldersgruppe, hvad babyerne helst gerne må få og hvad de skal undgå i dette stadie af livet. Hvis der er nogle forældre til stede, som er usikre på at om deres baby er klar til overgangskost, så vil vi i det første kursus tale omkring det ”åbne vindue” og ”tegn på at være madklar”. Efterfølgende vil der blive vist hvordan man laver en nem og enkel babyret til den aldersgruppe som kurset handler om, simpelthen for at give en inspiration og vejledning til, hvordan dette kan gøres. Opskriften har fokus på sæsonens råvarer og ernæringsindhold. Næste skridt er, at forældrene går i køkkenet og får eksperimenteret med de indkøbte råvarer og deler ud med deres egne erfaringer. Er der nogle babyer udenfor aldersgruppen, vil de blive taget godt hånd om, og forældrene vil stadig få den ønskede vejledning mens de andre eksperimenterer i køkkenet. Mod slutningen vil underviseren give et resumé af dagens indhold samt informere om næste kursus. Her bliver der lagt vægt på, at selvom barnet ikke er nået næste aldersgruppe, giver det en ro at vide hvad næste skridt er. Er man til gengæld i den modsatte ende af aldersspektret kan man altid komme og lave madsjov, sparre, hygge og få en god kop kaffe med os andre.

Tema 4: Enhver forælder ved at tid er kostbar. Derfor bliver der lagt fokus på at lave en madplanlægning for ugen i dette kursus. Her gennemgår vi tips og tricks i køkkenet, så det at lave hjemmelavet babymad bliver nemt og overskueligt. Ved at sparre med hinanden får vi inspiration til, hvordan man ellers kan tilberede maden i hjemmet. Alle kommer i køkkenet og får afprøvet de nemme fifs med mulighed for at freestyle.

Tema 5: Kræsenhed er ofte en bekymring hos forældre, og derfor fokuserer vi på, hvordan vi så vidt muligt undgår at barnet bliver kræsent. Samtidig arbejder vi med teknikker, der gør, at barnet kan blive alt-spisende og dermed gøre hele madsituationen nemmere i hjemmet. Der skal her testes og afprøves med sjove blandinger i køkkenet.


  • Hvad er mini-maker?

    Mini-maker er en åben workshop for nybagte mødre og fædre, hvor du kan få råd og vejledning til, hvordan dit barn får den bedste overgang fra flydende kost til fast føde. Vi snakker også om, hvilke emner du ellers finder spændende inden for ernæring til dit barn.

    Der vil være en tovholder med sundhedsfaglig baggrund tilstede, men vi skal i fællesskab finde svar på nogle af de mange spørgsmål, der ofte opstår, når dit barn er klar til overgangskost. Der bliver masser af plads til at dele erfaringer, frustrationer samt gode tips og tricks. Der vil være mulighed for at få fingrene i grøden og eksperimentere med alt fra vælling til skemad og fingermad, samt få inspiration til nye smage og råvarer. Vi tror på, at en åben og rumlig workshop, hvor det er okay at komme som man er – med eller uden gylp på skulderen – giver den bedste oplevelse for dig og din baby.

    Få inspiration og vejledning til:

    • Den gode opstart

    • Vælling, grød og mos

    • Skemad og fingermad

    • Alt det praktiske

    • Tips og tricks

    • Smagssammensætninger og råvarer.

    Prisen dækker én forældre og baby.

    Download her vores opskriftsfolder med lækre opskrifter og inspiration

  • Se temaerne for de enkelte undervisningsgange

    2/9: 4-6 måneder
    Hvad må baby gerne få og helst undgå i dette stadie af livet? Vi taler om tegn på at være "madklar" og går i køkkenet og lærer at lave nemme og enkle babyretter til aldersgruppen. Er din baby ikke i aldersgruppen, vil du stadig få god vejledning og ideer til overgangskost - og ikke mindst madsjov og hygge med os andre.

    16/9: 6-9 måneder
    Hvad må baby gerne få og helst undgå i dette stadie af livet? Vi taler om tegn på at være "madklar" og går i køkkenet og lærer at lave nemme og enkle babyretter til aldersgruppen. Er din baby ikke i aldersgruppen, vil du stadig få god vejledning og ideer til overgangskost - og ikke mindst madsjov og hygge med os andre.

    30/9: 9-12 måneder
    Ligesom sidste gang har vi denne gang fokus på en specifik aldersgruppe og på de madvarer, din baby gerne må få og helst skal undgå i dette stadie af livet. Vi eksperimenterer med forskellige råvarer og lærer at lave nemme og enkle babyretter til aldersgruppen. Selvom din baby ikke er i aldersgruppen, vil du stadig få god vejledning og ideer til overgangskost, mens vi får nogle hyggelige timer med madsjov og inspiration.

    14/10: Madplanlægning
    Enhver forælder ved, at ens tid er kostbar. Fokus denne gang er derfor madplanlægning, og du får tips og tricks til at gøre det nemt og overskueligt at lavet hjemmelavet babymad. Vi sparrer med hinanden og får inspiration til at tilberede maden, og alle kommer selvfølgelig i køkkenet og får afprøvet de nemme fifs.

    28/10: Kræsenhed/ Forældres påvirkning af børns spisevaner
    Denne gang sætter vi fokus på, hvordan vi så vidt muligt undgår, at vores børn bliver kræsne. Vi arbejder med teknikker, der gør, at barnet kan blive alt-spisende og dermed gøre hele madsituationen nemmere i hjemmet. Der skal her testes og afprøves med sjove blandinger i køkkenet. Derudover kommer vi omkring hvordan forældre kan påvirke børns spisevaner på flere forskellige måder - også uden at vide det. Vi går i dybden med temaet og kan fx lave rollespil, afprøve teknikker med baby og få en bedre forståelse af ”den gode madoplevelse”.

en aften ude

Aktuelle foredrag

En aften ude uden børn? Tjek! Tag til inspirerende, tankevækkende og energifyldte foredrag.