Skip to content
Lær at lave salater med bælgfrugter på madlavningskursus i fof aarhus

Hjertesund mad

Vælg hjertesund mad, og lad din kost være nøglen til et liv fyldt med energi, velvære og glæde.

På kurset lærer du, hvordan du kan skabe en sundere livsstil gennem din kost, samtidig med at du plejer dit hjerte og generelle helbred. Ifølge Hjerteforeningen lever omkring 524.000 personer i Danmark med hjertekarsygdomme, mens ca. 2 millioner danskere kæmper med forhøjet kolesterol, og 26% af befolkningen har forhøjet blodtryk, hvilket øger risikoen for hjertekarsygdomme.

Vi begynder vores mødegange med en kort introduktion, og vi kommer derudover til at snakke om emnerne: frugt, grønt, fuldkorn, bælgfrugter, fisk og de forskellige typer af fedtstoffer i kosten. Herefter går vi i køkkenet, hvor du får mulighed for at prøve forskellige hjertesunde retter. Vi laver alt fra nemme morgenmadsretter, sunde pålæg og varme retter til lækre desserter. Retterne er fyldt med grøntsager, bælgfrugter og fisk.

Som deltager på kurset vil du:

  • opnå ny viden og blive inspireret til madlavning.
  • mestre kunsten at tilberede hjertesund mad til alle måltider.
  • udforske bælgfrugter, fuldkorn og andre næringsrige fødevarer.
  • få indsigt i fødevarer, der kan bidrage til at reducere og/eller holde kolesteroltallet og blodtrykket nede.

Forudsætninger for deltagelse

Hjertesund mad henvender sig både til dig, der lever med en livsstilssygdom samt dig, der ønsker at forebygge og føre en sund livsstil. Der er ingen krav til særlige færdigheder i køkkenet, eller forudgående viden om hjertesund mad.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 23.09.2024 16:30-20:10 H.H. Seedorffs Str. 7 Cecilie Noach
2 Mandag 07.10.2024 16:30-20:10 H.H. Seedorffs Str. 7 Cecilie Noach
3 Mandag 04.11.2024 16:30-20:10 H.H. Seedorffs Str. 7 Cecilie Noach
Se alle Se færre
Cecilie Noach | Underviser i madlavning | FOF Aarhus
Underviser

Cecilie Noach

Min nysgerrighed og interesse for mad er noget, der til dagligt fylder både i mit arbejds- og privatliv. Jeg er uddannet klinisk diætist, hvor min hverdag består af at vejlede, formidle ernæringsfaglige viden og hjælpe borgere med at skabe hensigtsmæssige kostvaner, som tager hensyn til sygdom, ønsker og mål.

Personligt elsker jeg at eksperimentere i køkkenet, hvilket jeg bruger en del af min fritid på. Jeg har særlig interesse i at gøre grøntsager og bælgfrugter nemt og spændende at spise. Mine kurser vil derfor altid tage udgangspunkt i kostrådene.

Under mit studie har jeg haft studiejobs, hvor jeg har lavet mad med både børn og voksne. Netop dette, at kunne lære fra mig af min egen viden og erfaringer i et køkken, og dele glæden omkring mad med andre, finder jeg utrolig givende. Jeg håber, du har lyst til at være med.

Jeg har en instagram, hvor jeg også deler lidt af det mad, jeg laver. Den kan du finde her.