Skip to content

Opera- og koncerttur til Hamborg

Opera- og koncerttur til Hamborg

Tag med FOF til "Danmarks anden kulturhovedstad" - Hamborg.

Hamborg har et rigt handelsliv, gode hoteller, glimrende cafeer og spisesteder samt en smuk beliggenhed. Og så har den et helt utroligt udbud af kulturelle oplevelser: fine kunstsamlinger, spændende historiske og tekniske samlinger, egen opera, mange musikspillesteder og som toppen på kransekagen: koncerthuset Elbphilharmonien.

Det tog hele 13 år, fra man besluttede at ombygge det tidligere kaffe- og kakao-lager på havnen, til byens nye koncerthus stod færdigt. Flere gange gik byggeriet i stå. Dels blev det meget, meget dyrere end beregnet, dels viste der sig større tekniske problemer end forventet med at placere en koncertsal øverst oppe i en ca. 40 etager høj bygning. Men nu har huset med dets sale, restauranter, lejligheder, udsigtsplatform m. v. og folk strømmer dertil fra hele verden for at opleve den fantastiske arkitektur, den utroligt gode akustik samt en perlerække af koncerter. Mange koncerter er udsolgt flere måneder, før de spilles.

Efter en lang Coronalukning kan vi nu igen drage på oplevelser og det er lykkes FOF at skaffe billetter til ikke blot 1 efterårstur, men hele 2 efterårsture store musikoplevelser!

Den første tur 25.-27. oktober blev hurtigt UDSOLGT med 40 gæster. Næste tur er i dagene 13.-15. november og her er der begrænsede pladser. Prisen kr. 6850 er pr. person i delt dobbeltværelse. Skriv i bemærkningsfeltet, hvis du ønsker enkeltværelse - pris herfor er kr. 1100, dette betales efter første tilmelding.

Vi skal 13.11. kl. 19 i Hamburg Staatsoper opleve: 
Bortførelsen fra Seraillet er en af Wolfgang Amadeus Mozart´s kendteste og mest yndede operaer. Ofte bliver stykket også - på grund af stemningen og instrumentvalget - kaldet et syngespil. Det handler om helten Belmonte og hans tjener Pedrillo, der skal redde Belmontes elskede Konstanze fra berberpiraten Pasja Selims konkubinerum. Inden dette lykkes, skal vi mange forviklinger igennem, men alt foregår til Mozarts sprudlende musik.

14.11. kl. 11.00 i Elbphilharmoniens store sal.

En fin koncert venter os i denne fantastiske sal. Hamburg Staatsopers Orkester under ledelse af den berømte oboist og orkesterleder Francois Leleux spiller spændende værker af Joseph Haydn (Symfoni nr. 44), Mozart (Obokoncert i C-dur) samt Beethoven (Symfoni nr. 4).

Vi har busafgang kl. 8.00 fra Pavillonen i Grenaa og har opsamling kl. 8.30 på Rønde Busstation. I bussen vil Hardy Andersen på vej mod Hamburg fortælle lidt om byens historie og placering i sammenhængen med det øvrige Tyskland.

Desuden vil han fortælle lidt mere om de 2 kulturoplevelser samt - hvis muligt - spille et par brudstykker fra programmet.

Se hele programmet HER