Skip to content

Ti aktuelle kunstudstillinger

Ti aktuelle kunstudstillinger

Aktuelle kunstudstillinger

26/9  Jim Lyngvilds kongerække

Jim Lyngvilds udstillinger er altid kontroversielle. På Kronborg sætter han fut i kongerækken. Fakta og fantasi går op i en højere enhed.

Mødested: Kronborg. Helsingør.

 

10/10  Blomsten i kunsten

I værker af internationale og danske kunstnere skildres blomster i forskellige medier fra 1800-tallets naturromantik til nutidens problemstillinger - fra sanselighed til refleksion.

Mødested: Arken

 

31/10  Efter stilheden  

138 hovedværker skabt af 17 markante danske og internationale kunstnere fra 1920 frem til i dag.

Mødested: Statens Museum for Kunst

 

21/11  Englenes kys – syge piger i nordisk kunst  

I sidste halvdel af 1800-tallet var ”den syge pige” et markant motiv i kunsten. Her skal vi se værker af bl.a. Carl Larsson, Mich. Ancher og Edv. Munch

Mødested: Hirschsprungs Samling

 

12/12  Anders Zorn

Den svenske kunstner var en af sin tids mest elskede og berømmede kunstnere. Med sit engagement i lokalsamfundet i Dalarne skabte han en række uforlignelige og brillante værker.

Mødested: Ordrupgaard

 

23/1  Jubilæumsudstilling  

I anledning af 100 års jubilæet vises det bedste fra samlingen. Billedkunst og kunsthåndværk fra 1750-1950. De fleste kunstnere med en eller anden tilknytning til lokalområdet.

Mødested: Øregaard Museum

 

13/2  Marstrand  

Marstrand var et enestående og sprudlende guldaldertalent, som i sit maleri boltrede sig inden for flere forskellige genrer – portrættet, teatret, Italiensrejserne og folkelivsskildringerne.

Mødested: Nivaagaard

 

6/3  Mellem myte og virkelighed  

Keramiske værker af Willumsen, Jean Gauguin og den unge, nulevende kunstner Klara Lilja er sat sammen i museets nye udstillingsrum. Den faste samling af Willumsens værker i de vanlige rammer er i øvrigt som altid et besøg værd.

Mødested: Willumsens Museum

 

27/3  Paul Gauguin og hans venner  

Gauguin var foregangsmand i den symbolistiske kunst. Her vises en række af hans hovedværker sammen med værker af danske malere, som var en del af hans kreds.

Mødested: Ordrupgaard

 

1/5  Bertha Wegmann  

Wegmann var en internationalt orienteret kunstner. Museet har igennem flere år indsamlet en række af hendes værker. Det seneste køb til flere millioner afstedkom en diskussion i kunstverdenen: Var hun pengene værd? Kom selv og bedøm!

Mødested: Hirschsprungs Samling

 

Ret til ændringer forbeholdes.

Entreprisen er ikke inkluderet; men der gives grupperabat.

Mødekort skal medbringes hver gang

 

Søn. 26/9-10/10-31/10-21/11-12/12

23/1-13/2-6/3-27/3-1/5 kl. 10.00


Alice Fanøe