Skip to content
1864 | FOF Københavns Omegn

1864 på Østerbro

De Slesvigske krige foregik langt fra København, men på de to gamle og spændende kirkegårde: Garnisons og Holmens Kirkegårde på Østerbro - ligger mange beslutningstagere bag krigene og de soldater der deltog. Fx er der på Ganisons Kirkegård en fællesgrav med ikke mindre 226 soldater fra 1864, og de er ikke de eneste.

Mød generalen, der vandt en krig med et tilbagetog. Mød generalen, der tabte alt med et tilbagetog. Mød den svenske frivillige, der mødte den værste skæbne og mød den eneste sømand, der faldt i stormen på Dybbøl den 18. april 1964. Mød politikeren der udtalte slagordet: "Danmark til Ejderen!" og politikeren, der tabte slaget ved forhandlingsbordet i London. 

Mødested: HJørnet af Kristianiagade ved Østerport Metro skilt.

Turen ender på Holmens Kirkegård, hvorfra man nemt kan komme tilbage til Østerport Station. 

Information

  • Dato 30.10.2021-30.10.2021
  • Adresse

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 30.10.2021 11:00-13:00 Morten Lander Andersen
Morten Lander Andersen | FOF Københavns Omegn
Turleder

Morten Lander Andersen

Morten Lander Andersen er Cand.mag. i historie og religion og bor på Østerbro i København. Morten formidler sine fag gennem byvandringer, hvor store og små historier overrasker og giver eftertænksomhed på en velfortalt underholdende måde. Morten er også forfatter til guidebøgerne: "På tur i reformationens København" og ”På tur i Tordenskiolds København” og medforfatter til guidebogen: "22 ture i København du skal på", samt bidraget til "111 steder i København som du skal se". Morten er også redaktør på Østerbro lokalhistoriske blad: 2100 Ø, som udkommer fire gange årligt.