Skip to content
Byvandring i Hedehusene | FOF Københavns Omegn

Arbejderbyen Hedehusene

Hedehusene er en gammel arbejderby, der tog form i slutningen af 1800-tallet, da de nærliggende marker blev omdannet til 2 grusgrave og et teglværk. Det er især disse 3 virksomheder, som Hedehusene er vokset op omkring, men også andre virksomheder kom til. 

Kom med på en spændende byvandring gennem byen og dens historie. Turen starter ved Ansgarkirken i Hedehusene. Her står en af de ældste runesten i Danmark. Efter at have set nærmere på kirken og skolen, går turen gennem en spændende historisk oplevelsessti, hvor Hedehusenes virksomheders historie bliver fortalt. Vi ser herefter kort på den helt ny bydel Nærheden, der ligger, hvor Hedehus-Teglværket førhen lå. Tilbage på Roskildevej ses nærmere på de gamle forretninger, der alle lå på denne side af viadukten. Den smukke station fra 1917 vil også blive beundret, inden vi går under viadukten og ser nærmere på de gamle fabrikker, der ligger på den anden side af viadukten. Turen ender i Hedeland, der førhen var en af de grusgrave, byen var opbygget omkring.   

Mødested: Ansgarkirken i Hedehusene, Hovedgaden 369, 2640 Hedehusene

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 06.05.2022 14:00-16:00 Angarskirken Hedehusene Else Trier
Else Trier | FOF Københavns Omegn
Foredragsholder

Else Trier

Else Trier er lektor cand.mag i historie, dansk og datalogi. i 1993 skrev hun bogen Høje-Taastrup Kommune i fortid og nutid. Fra 1990 til i dag harh un holdt mange foredrag om kommunens historie og udarbejdet 11 historiske byvandringer i Høje-Taastrup Kommune. i 2020 udarbejdede hun dertil 7 historiske skattejagte for børn i Høje-Taastrup i samarbejde med sine børnebørn. Foruden det lokalhistoriske arbejde, har Elske fra 1980-2019 været ansat som historie- og dansklærer på Vestegnen HF og VUC.