Skip to content
Guidet tur i Carlsberg Byen | Arkitekturbilleder Foto Sandra Ganon | FOF Københavns Omegn

Carlsberg før og nu

På denne vandretur oplever vi Carlsberg Byens gamle og nye bygninger, højhuse og de ikoniske elefanter. Brygger J. C. Jacobsen havde haft succes med brygning af undergæret øl og besluttede at flytte uden for Københavns volde til Valby. Senere hen grundlagde sønnen Carl sit Ny Carlsberg. Og resultaterne af de to mænds visioner og kærlighed til kunst, kan vi stadig glæde os over i dag.

Carlsberg bryggeriets bevaringsværdige og fantasifulde bygninger er noget af det mest bizarre arkitektur i hovedstaden: Elefantporten, Carl og Ottilia Jacobsens villa, det gamle Vagttårn etc. Hvad skal der ske med dem i fremtiden efter at Carlsberg i 2008 flyttede produktionen til Fredericia?

Turen slutter af med en flot udsigt ud over området fra tagterrassen af Carlsberg byens luksushotel, Ottilia.

Mødested: Carlsberg station, (Vigerslev Alle´), 1778 København på gaden foran Føtex

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 24.03.2022 14:00-16:00 Carlsberg Station Mette Kromann Thomsen
Mette Kromann Thomsen | FOF Københavns Omegn

Mette Kromann Thomsen

Mette glæder sig til at vise dig København og Danmark og fortælle om landets historie. Hun arrangerer vandre-, cykel-, limousine-, metro- og sejlture. På sine ture viser hun sig de kendte seværdigheder, og du kommer på kryds og tværs af København gennem baggårde, skjulte haver og steder, du normalt aldrig kommer, hører historien og bliver opdateret på alt det nye. Hendes ture er altid med kant og allermest er Mette glad for, hvis det lykkedes at introducere sine gæster til nye universer og spændende oplevelser. 

Mette er uddannet som certificeret turistfører på RUC, phytoterapeut, akupunktør og arbejdet som lokal guide i København, Nordsjælland og Midtsjælland på både dansk, engelsk og italiensk. Hun har mange års erfaring som rejseleder i både Danmark og udlandet.