Skip to content
Kim Larsen og Christianshavn | FOF Københavns Omegn

Kim Larsen og Christianshavn

På sporet af danskheden i en hollandsk bydel.

I 60'erne var kollektivet Sofiegården på Christianshavn en slags forløber for Christiania, og hér boede såmænd Wili Jønsson og Kim Larsen, indtil de - sammen med de resterende ’slumstormere’ - blev kylet ud af strisserne i ’69 - midt om natten…

Hele den identitets- og samfundsmæssige scene, der udfoldes af en ung Kim Larsen og bandet Gasolin i 70’erne er måske det tætteste, vi kommer på et eksistentielt og musikalsk portræt af ’danskheden’ i 2. halvdel af det 20.årh. Hele denne scene er sat på Christianshavn - fra torvet til kanalerne til Sofiegården til Langebro.

Kom med rundt på Christianshavn og oplev den hollandske fæstningsby som Christian IV lod opføre i 1600-tallet, og som sidenhen blev én af de mest danske bydele i Danmark. 

Vi finder ’Huset på Christianshavn’, krydser Christiania, bestiger volden ved Løvens Bastion og følger i øvrigt Gasolins fodspor langs kanalerne fra ’Rabalderstræde’ til den nye ’Lille Langebro’ - som nu måske skal omdøbes ’Kim Larsens Bro’ i mindet om vor kære afdøde nationalskjald.

Mødested: Christianshavns Torv,1410 Kbh. K.
Slutsted: Ved Lille Langebro

 

Information

  • Dato 11.10.2021-11.10.2021
  • Adresse
  • Bemærkninger På sporet af danskheden i en hollandsk bydel. I 60'erne var kollektivet Sofiegården på Christianshavn en slags forløber for Christiania, og hér boede såmænd Wili Jønsson og Kim Larsen, indtil de - sammen med de resterende ’slumstormere’ - blev kylet ud af strisserne i ’69 - midt om natten… Hele den identitets- og samfundsmæssige scene, der udfoldes af en ung Kim Larsen og bandet Gasolin i 70’erne er måske det tætteste, vi kommer på et eksistentielt og musikalsk portræt af ’danskheden’ i 2. halvdel af det 20.årh. Hele denne scene er sat på Christianshavn - fra torvet til kanalerne til Sofiegården til Langebro. Kom med rundt på Christianshavn og oplev den hollandske fæstningsby som Christian IV lod opføre i 1600-tallet, og som sidenhen blev én af de mest danske bydele i Danmark. Vi finder ’Huset på Christianshavn’, krydser Christiania, bestiger volden ved Løvens Bastion og følger i øvrigt Gasolins fodspor langs kanalerne fra ’Rabalderstræde’ til den nye ’Lille Langebro’ - som nu måske skal omdøbes ’Kim Larsens Bro’ i mindet om vor kære afdøde nationalskjald. Mødested: Christianshavns Torv,1410 Kbh. K. Slutsted: Ved Lille Langebro  

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 11.10.2021 16:00-18:00 Frederik Lindskov
Frederik Lindskov | FOF Københavns Omegn
Turleder

Frederik Lindskov

Frederik er uddannet i kunsthistorie (2001) og filosofi (2009) fra Københavns Universitet. Han har siden 2003 forstået flere og forskelligartede undervisningsforløb. Han har været billedkunstlærer på Københavns Tekniske Skole og operaguide hos Dania Rejser, og er sidenhen blevet fast foredragsholder og omviser hos FOF og i privat regi. Frederik underviser i kunst, filosofi, arkitektur og innovation og er gennem årene kommet tættere på en forståelse af, hvad en god formidlingspræstation kræver: nemlig en idé, en drejebog, grundig forberedelse, gode og spændende præsentationer og et godt og smittende humør ved selve formidlingen.