Skip to content
Nordvest og Nordbro tårnet | FOF Københavns Omegn

Nordvest og Nordbro Tårnet

Nordvest og Nordbro Tårnet

Ny stjernearkitektur skyder op i overset københavnerkvarter.

Noget af den bedste arkitektur i Danmark bygges i disse år i Nordvest, som hastigt er på vej til at blive et ungt og hipt københavnerkvarter på linje med Vesterbro.

Tag med på en rask byvandring fra BIGs ’Superkilen’ forbi områdets nye 98 m høje vartegn ’Nordbro’, der med sine 98 m ikke blot er Nørrebros højeste tårn - men Danmarks højeste offentlige udsigtsplatform. Vi ser på byen oppefra og taler om de spir og markante bygninger der tegner Københavns profil.

Herfra bevæger vi os igennem den grønne bypark ved det prisbelønnede boligkompleks ’Emaljeparken’ og videre forbi de spektakulære lejeboliger af BIG på Dortheavej. Vi slutter turen af ved Cobes bibliotek, der ligner stablede bøger. Pladsen foran biblioteket blev i 2017 kåret som Danmarks bedste plads, og i pladsens bagerste hjørne finder man såmænd indgangen til Ungdomshuset.

Gå selv videre 100 m til økopizzariaet Behov! eller ’Vinbonden’, og lad blikket vandre ved boligforeningen Mønten, hvor Nordens største gavlgalleri er under udfærdigelse af nogle af landets bedste street artists: HuskMitNavn, Mikael B og Victor Ash. 

Jo, Nordvest hedder ikke Nordværst længere - men Nordbedst.

Turen (2-3 km) foregår udendørs og egner sig ikke for gangbesværede. 

Mødested: Den Sorte Plads ved "Blæksprutten" (Mimersgade), 2200 København N.
Slutsted: Rentemestervej, nær busstoppested (bl.a. linje 68 og 21).