Skip to content
Skulptur byvandring i København | FOF Københavns Omegn

Skulpturvandring

København er fuld af skulpturer og monumenter, man ofte ikke lægger mærke til, fordi man drøner forbi i bil. På denne tur, som strækker sig fra Rådhuspladsen til Østerport, vil man passere Christiansborg og Amalienborg, som begge kan byde på berømmede rytterskulpturer af henholdsvis Christian 9. og Frederik 5. Derudover byder turen på en lang række skulpturer fra mange forskellige tidsaldre, og undervejs kommer man forbi såvel Grundtvig, Carl Nielsen og Gefion-springvandet, som mere eller mindre afklædte græske nymfer, danske piger og sågar en valkyrie.

Turen vil selvfølgelig også byde på spændende anekdoter om byplanlægning i stor stil, trusler fra svensken, italiensk kitsch og verdens første ryttermonument skabt af en kvinde.

Mødested: På Marmorbroen ind til Christiansborgs Ridebane

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 27.04.2022 17:00-19:30 På marmorbroen Tom Jørgensen
Tom Jørgensen | FOF Københavns Omegn
Foredragsholder

Tom Jørgensen

Toms liv indenfor kunsten startede for alvor i 1993, hvor Tom blev kunstanmelder på Kunstavisen. Senere oprettede han sammen med sin daværende hustru Eikon Kunstformidling, hvor drømmen om at være foredragsholder og guide på kunstture blev udlevet. Siden har Tom holdt hundredevis af foredrag og arrangementer for kunstforeninger, aftenskoler, i kunstmuseers venneforeninger, i Ældre sagen og på folkeskoler i hele Danmark. 
I 2012 blev Tom kunstanmelder på Jyllands Posten og har været det lige siden, samtidig med at han fortsat er redaktør på Kunstavisen.