Skip to content
Rejse til Carcassone i Sydfrankrig | FOF Københavns Omegn

Carcassonne - Mysterier og borge i Sydfrankrig

Carcassonne - Mysterier og borge i Sydfrankrig

Denne rejse bringer os til Carcassonne, som ligger i en region med stolte traditioner og en dramatisk historie. Vi befinder os i Sydvestfrankrig, få hundrede kilometer nordvest for Middelhavet. Egnen her vest for Rhônefloden kaldes stadig Katharernes land efter den religiøse retning, der omkring år 1200 syntes at være tæt på at fortrænge Den romersk-katolske Kirke fra området.

Imponerende, velbevarede middelalderborge knejser som ørnereder øverst oppe på bjergtoppene og vidner om Katharernes voldsomme oprør mod den katolske kirke i den tidlige middelalder. Spændende emner, som vi vil få meget mere at vide om undervejs.

Dag 1:
Med afgang fra Kastrup til Toulouse, hvor vi lander sidst på eftermiddagen. Derfra videre med bus til vores hotel, der ligger tæt ved centrum i byen Carcassonne. Om aftenen vil der blive gode muligheder for afslapning inden fælles middag. 

Dag 2:
Dagen går med at bese ’La Cité’, den største og smukkeste af de berømte, befæstede Kathar-borge fra Middelalderen, som egnen er så rig på. Vi tager den lille lokale bus til la Cité, hvor vi får en rundtur i borgen, der med sine to fæstningsmure - til sammen tre km lange - og de 52 tårne, har en spændende historie at fortælle.

Resten af dagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for at vandre rundt i den befæstede by med de smalle gader. Oplev de små charmerende pladser fyldt med atmosfære, og den smukke udsigt over den nedre by og hele Aude-dalen. Fælles middag.

Dag 3:
Efter en afslappende formiddag kører vi til Villerouge-Termènes, en af de mange katharborge og ser borgen, inden vi sætter os til bords for at spise en middelalderfrokost på borgen. Turen fortsætter gennem landskabet til egnen syd for Carcassonne og til vindistriktet Les Corbières til Limoux. Den mousserende vin, La Blanguette de Limoux, har gennem de sidste fem århundreder været vinbøndernes stolthed, og byen har mere end 30 vinkældre. Vi besøger naturligvis én af disse kældre og smager på varerne.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel - resten af dagen er til oplevelser på egen hånd. 

Dag 4:
Efter en fredelig formiddag først på eftermiddagen, kører vi til Corbiéres-området, hvor vi besøger en lokal vinbonde. Her får vi en rundvisning på vingården og smager på flere af de gode lokale vine akkompagneret af egnens delikatesser. 

Herfra kører vi til Bize Minervois, nordøst for Carcassonne, hvor vi besøger et oliven-kooperativ, der dyrker den berømte grønne oliven “Lucques”, som egnen er kendt for. Derfra kører vi nordpå til den spændende middelalderlandsby, Minerve, der med sine 60 indbyggere er omgivet af vinmarker og er meget stolt af sin fortid omkring Katharerne. Byen holdt ud i syv uger under Simon de Montforts belejring, efter at han havde afspærret adgangen til byens eneste brønd. Til sidst blev byen indtaget, og 140 af byens indbyggere blev brændt levende på et bål.

Efter middag i den lokale restaurant fortsætter turen nedover bjergene til vores hotel.

Dag 5:
Dagen er til fri disposition. Der er markedsdag på byens plads og her er mulighed for at se et stort udvalgt af regionens produkter. Hvis vejret tillader det, er det mulighed for en dejlig sejltur på Canal du Midi eller en sidste tur til Borgen. Vi slutter dagen med en fælles middag. 

Dag 6:
Vi forlader værelserne og formiddagen er fri indtil afgang. Midt på formiddagen kører vi fra hotellet til lufthavn i Toulouse, hvorfra flyet letter mod Danmark. Afgang med bus fra Billund til Fyn, hvor vi ankommer midt på aftenen.

Med i prisen - 6 dages flyrejse             

·    Fly Kastrup - Toulouse t/r

·    Inkl. 20 kg bagage + håndbagage

·    Transfers

·    5 x overnatning m/morgenmad

·    4 x middag

·    1 x frokost

·    1 x rundtur i La Cité

·    2 x vinsmagning

·    1 x olivenbesøg

·    Turistskat

·    Dansk rejseleder