Skip to content
Mini krydstogt til Helsinki | FOF Københavns Omegn

Eventyrligt minikrydstogt til Helsinki

Eventyrligt minikrydstogt til Helsinki

Oplev hovedstæderne Stockholm og Helsinki på dette minikrydstogt. Her finder vi skønne storbyoplevelser med de lyse sommernætter og solens varme stråler om dagen. Rejsen byder på byrundtur i Stockholm og Helsinki. Resten af tiden bruges om bord på skibet med en slentretur på dækkes, hvor vi nyder udsigten over havet samt ind- og udsejlingen med de smukke skærgårde i Sverige. 

Dag 1
Vi kører i bus tidlig om morgenen og over Øresundsbroen og med passende pauser. Undervejs kører vi langs søen Vätteren og forbi Linköping, indtil vi når Stockholm. Vi ankommer sidste på dagen og indkvarteres på hotellet, som ligger i udkanten af Stockholm. Indkvartering og fælles middag. 

Dag 2
Inden vi går ombord på skibet, starter vi med en rundtur i Sveriges hovedstad, hvor vi bl.a. ser Sergels Torv, byens vartegn Stadshuset samt Kongeslottet. Turen fortsætter forbi Ridderholmskirken til Djurgården med Vasa-museet. Her finder vi krigsskibet Vasa, der kæntrede ved udsejlingen til havet i 1628, idet der pludselig kom et vindstød. Skibet sank til bunds og det tog 333 år før Vasa igen så dagens lys. Det var næsten intakt, en enestående kunstskat og Sveriges største turistmål.  Herefter kører vi til Gamla Stan, hvor der bliver tid på egen hånd inden vi samles og kører til terminalen. Her går vi ombord på en af Østersøens største krydsningsfærger med gågade, butikker, cafeer og restauranter. Ved ankomsten til skibet, går vi ombord og får tildelt vores udvendige kahytter. Tiden om bord på skibet kan bruges til en slentretur på dækket, nyde udsigten over havet samt ind- og udsejlingen gennem den smukke svenske skærgård.

Dag 3
Vi sejler om natten, og næste dag lægger vi til ved havnen i Helsinki, Finlands smukke hovedstad. Her starter vi med byrundtur, hvor vi bl.a. ser den berømte stenkirke »Temppeliaukio«, som er en af Finlands mest populære attraktioner. Her finder vi et af de mest respekterede eksempler på moderne arkitektur. Kirken er hugget ud i naturlige klipper, som giver en fantastisk akustik. På rundturen ser vi også Domkirken, Operahuset samt Parlamentet, og herefter er der tid til at opsøge markedet på havnen, inden vi atter går ombord på det store skib.

Dag 4
Efter en nats sejlads nyder vi indsejlingen til Stockholm - gennem den stockholmske skærgård, som består af ca. 24.000 øer. Vi sejler meget tæt forbi mange af øerne. En fantastisk oplevelse. Rejsen tilbagelægges fra Danmark til Stockholm tur/retur i komfortabel turistbus med passende pauser undervejs.

4 dages bus/skibsrejse 
Pris pr. person i delt dobbeltværelse kr.   3.395,-
Tillæg for eneværelse kr.      825,-
Busreservation kr.       50,-
Ekspeditionsgebyr kr.       95,-

Afbestillingsforsikring 6 %
Med i prisen:
· Kørsel i 4-stjernet bus · 1 x overnatning i Stockholm · 1 x halvpension Stockholm · 2 x kahyt - udvendig kahyt · 2 x morgenmad
· 2 x middag inkl. drikkevarer
· 1 x byrundtur Stockholm
· 1 x byrundtur i Helsinki
· 1 x entré stenkirken
· 1 x entré i Vasa-museet
· Dansk rejseleder
Teknisk arrangør: GIBA Travel 

Regn. 2854 i Rejsegarantifonden

Download hele rejseprogrammet her: Helsinki