Skip to content
Foto Jim Lyngvild | FOF Københavns Omegn

Jim Lyngvilds kongerække på Kronborg

Jim Lyngvilds kongerække på Kronborg

Kronborg er et af Nordeuropas mest betydningsfulde renæssanceslotte og blev i år 2000 medtaget på UNESCOs Verdensarvliste. Slottet er bygget af Frederik II, præcis der hvor Erik af Pommern havde ladet et lille fæstningssted opføre til inddragelse af Øresundstolden fra 1429.

Men den livsnydende kong Frederik II syntes, et stort slot i tidens stil var mere passende for en dansk konge. Derfor påbegyndte han i ca. 1577 opførelsen af et Kronborg meget lig det, vi i dag kan besøge, og bestilte en propaganda serie af vægtapeter hos familien Knieper, der skulle forestille de danske konger gennem tiderne. 

Nu har Jim Lyngvild genskabt fortidens konger og dronninger, som de var, mennesker af kød og blod.

I samarbejde med Kronborg Slot er billederne gentænkt som vægtapeter til det gamle kongeslot. Krydret med rekonstruerede dragter og billeder af scener, der kunne have udspillet sig her på slottet, puster Lyngvild liv i den danske kongerække.

Særudstillingen i 9 af slottets værelser, suppleres af et lydspor, hvor Jim Lyngvild og Poul Grinder-Hansen, seniorforsker på Nationalmuseet, debattere på historiske fakta og fortolkninger.

Inden vi på egen hånd skal opleve særudstillingen, skal vi høre om slottets spændende historie fra fortid til nutid. Efter besøget i særudstillingen, kan man blive hele dagen i slottet. Det er bl.a. muligt at følge ”gul rute”, der indeholder gæsteværelser og kong Frederik V´s lejlighed og kirken.

NB! Inden ankomst til arrangementet skal du downloade appen Useeum så du kan høre samtalen mellem Jim Lyngvild og Poul Grinder-Hansen. 

Mødested: Kronborg Slot, Indgangen til hele slotsanlægget
*Prisen er inkl. entré.