Skip to content
Online fælleslæsning | FOF Københavns Omegn

ONLINE Fælleslæsning

ONLINE Fælleslæsning

Vi samles online i en lille tryg gruppe. Her er plads til at lytte og tale om alt, hvad vi får af indtryk, tanker, minder eller hvad der nu dukker op. Det kan derfor både handle om det, vi læser og vores liv. 

Rent praktisk foregår det sådan, at en novelle og et digt læses højt. Vi holder pauser undervejs, hvor vi taler om teksten. Alle bestemmer selv, hvor meget de har lyst at deltage. Den eneste forudsætning for at få noget ud af det er dybest set, at man er et menneske. 

Der er stor forskel på fælleslæsning, undervisning i litteratur og mere klassiske læsekredse. I fælleslæsning er der ikke nogen lære og der findes ikke ’rigtige’ eller ’forkerte’ svar. Til forskel fra de fleste læsekredse skal du ikke forberede dig forud for undervisningen. Du skal bare være klar med åbent sind – klar til at lytte og undre dig. 

Fælleslæsning bringer os tættere på hinanden hver for sig - og på tværs af aldersmæssige, sociale og kulturelle forskelle, fordi både teksterne og samtalerne giver os oplevelser og indblik i andre menneskers liv og tanker.

 

Hvordan foregår online undervisning?

Undervisningen foregår via undervisningsplatformen Zoom. Inden kursusstart bedes du downloade programmet/appen til din tablet/computer. Du kan downloade programmet til din computer her eller hente app’en ’ZOOM Cloud Meetings’ i Appstore eller Google Play.  

Du får tilsendt et mødelink samt info i en e-mail forud for undervisningsstart. Når undervisningen skal finde sted, klikker du på mødelinket. Derefter åbner programmet automatisk, og du bliver automatisk sendt direkte til møderummet.