Skip to content
Foredrag med forfatter Peter Olesen | FOF Københavns Omegn

Peter Olesen - Mine Stillesteder

Mere end nogensinde har vi brug for at finde ro og tid til stilhed. De stille stunder i tilværelsen kan være med til at give overskud og indre ro, og i det hele taget flytte fokus fra en måske stressende hverdag. Journalist, forfatter og debattør, Peter Olesen, har selv søgt efter stilheden hele sit liv, og han er blevet rigtig god til at finde den. I Mine stillesteder fortæller han om de områder, der har formet hans liv, og giver inspiration til, hvor vi selv kan søge hen efter ro. Han tager os med på en vandring gennem sit liv i forsøget på at forstå hvor givende stilheden kan være, både inde og ude. 

I dette foredrag fortæller Peter om barndommen ved Holbæks fjord og skove; om sin ungdoms stillesteder på Bornholm og Fyn, om stilhed i storbyen, om sin elskede have i Nordsjælland – og om oplevelsen af stilheden ved Vadehavet. Giv dig selv muligheden for at dykke ned i roen og freden og lad dig inspirere af Peters mange stillesteder.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 04.10.2022 19:00-21:00 Skovlunde Kirke Peter Olesen
Foredragsholder

Peter Olesen

Journalisten og forfatteren Peter Olesen, 72, kan 1.9.18. fejre 50 jubilæum som journalist og samtidig 30 års forfatterjubilæum. Peter Olesen er opvokset i Holbæk, fik sin studentereksamen på Stenhus Kostskole og fik sin journalistuddannelse på Fyns Tidende i Odense og kom senere i 1976 til DR, hvor han var TVAvisens studievært fra 1982 til 1990. Siden har han været aktiv freelancejournalist, flittig forfatter med flere end 50 udgivelser. Samtidig er han en meget benyttet foredragsholder om arkitektur, sorg og savn og høflighed eller mangel på samme. Han står bag bl.a. sorgserien om at miste, bl.a. forældre, ægtefæller, børn og søskende, ialt 14 meget solgte bøger. Han er også klummeskribent om arkitektur på Kristeligt Dagblad. Sidste bogudgivelse på det nu faste forlag Frydenlund er “Broerne i København” fra i år, næste bog er “Stille Odense” i 2019, en opfølger på bestselleren “Stille København” fra 2016. Første bogudgivelse i 1988 var “Valby – bevar mig vel”, der for nylig er genudgivet på Frydenlund.

Peter Olesen har boet det samme sted i sit elskede Valby i 46 år og har sommerhus i Vejby Strand i Nordsjælland.
Peter Olesen har modtaget følgende priser: I 1991 “Årets Populærvidenskabelige Pris” fra Dansk Forfatter Forening og Kulturministeriet. I 1993 “Arimex Prisen” og “Mæglerprisen 93” – og i 1994 “Årets Fod¬gænger Pri¬s”. Jeg modtog i 1992 Æresnålen fra Foreningen til Hovedstadens For¬skønnelse og i 1999 “Årets Valdemar”, “Turistprisen 2002”, Helsinge, Årets Cyklist Pris – Peter Elming Prisen i 2009, Hannah Prisen i 2011 og Gyldendals faglitterære Pris på 100.000 kr. i 2013.