Skip to content

COVID-19: Vi har opdateret vores corona-retningslinjer, gældende fra og med den 26. oktober. Du får direkte besked, hvis du er berørt af eventuelle ændringer i forbindelse med din undervisning.

Læs retningslinjerne her
Foredrag og debat hos FOF København

Tysk til tiden

USA har længe været storleverandør af kultur til Danmark og i mellemtiden er den righoldige tyske kultur trådt i baggrunden.

Karin Wolgast er ph.d. og en kapacitet inden for tysk kultur og historie og i foredragsrækken »Tysk til tiden« giver hun dig tysk kultur, som du ikke vidste, du gik og manglede. Emnerne for hvert foredrag kan både være en personlighed fra den tyske kulturkreds, et værk, en kunstskole eller andet.

Kom og bliv dannet i tysk kultur til tiden.

1. Alexander von Humboldt og naturen

Videnskabshelten Alexander von Humboldt (1769-1859) rejste til Sydamerika og tæt på toppen af en vulkan gjorde han sig tanker om de store sammenhænge i naturen, balancen og hvordan mennesker kunne forstyrre den. Vi skal se på Humboldts indflydelse på vores naturopfattelse i dag og komme nærmere vores forhold til naturen.

2. Goethe og dannelsesromanen

Ved fyrstehoffet i Weimar arbejder Johann Wolfgang Goethe (1749-1832) sammen med Friedrich Schiller. Her udvikler de deres forestillinger om det hele menneske, der udfolder sine inderste anlæg. Goethe beskriver det især i dannelsesromanen om Wilhelm Meister. Men er dannelse et forældet begreb? Hvordan taler det med nutidens krav om fleksibilitet og omstillingsparathed?

3. Bauhaus og funktionalisme

I 2019 var det 100 år siden Bauhaus blev grundlagt i Weimar som en moderne skole for kunst, håndværk og design. 100 års-jubilæet blev en stærk grund til at gense den tradition for funktionel formgivning, som Bauhaus etablerede, og som fik stor betydning for det 20. og 21. århundredes kunsthåndværk og byggestil. Vi vil se med nye øjne på skolen, dens virke og arv til os i dag.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 12.03.2021 13:45-15:45 KBH V, Humletorvet Karin Wolgast
2 Fredag 19.03.2021 13:45-15:45 KBH V, Humletorvet Karin Wolgast
3 Fredag 26.03.2021 13:45-15:45 KBH V, Humletorvet Karin Wolgast
Foredragsholder

Karin Wolgast

Uddannelse: Ph.d., cand. Mag i tysk og filosofi.

Undervisningserfaring: 
Mange års undervisningserfaring med voksne bl.a. i aftenskoleregi.