Skip to content

Fra den 15. december kan du se og tilmelde dig en masse nye forårshold.

Bliv klogere på universet hos FOF København

Jagten på Kosmos

Hvorfor eksisterer verden? Hvad er bevidsthed?

Forskere jagter stadig svaret på de største spørgsmål. Men hvor langt er de egentlig fra at finde svarene? På dette kursus tager videnskabsjournalist Bo Karl Christensen dig med tilbage til filosofiens rødder og videnskabens udspring. Du hører om alkymi og strengteori, om den første celle og evolutionsteori og om den menneskelige bevidsthed. Du får svar på, hvilke utrolige opdagelser de næste 10 år vil byde på.

Bo Karl Cristensen har skrevet bogen »Af stjernestøv er du kommet« og vil vise, at videnskaben ikke er konservativ og kedelig, men dynamisk og kreativ, og kommer fra de samme spørgsmål som filosofien.

Alle kan være med.

  1. Sandhed og objektivitet: Filosofiens forsøg på at skille tro og overbevisning fra viden, og hvordan det førte til udviklingen af moderne videnskab.
  2. Hvad består alting af? Fra alkymi til kemi til Niels Bohrs kvantefysik og Holger Bech Nielsens strengteori.
  3. Hvorfor eksisterer universet? Einsteins relativitetsteori, Big Bang og muligheden for flere universer. Og til sidst en snak om muligheden for en gud, der har sat alt i gang.
  4. Hvorfor er der liv? Den første celle, evolutionsteorien og mulige forklaringer på, hvordan liv kan opstå, og om der mon er liv på andre planeter.
  5. Hvorfor er vi bevidste? Vi ved stadig ikke, hvorfor bevidsthed opstår, og hvorfor mennesker ikke bare er bevidstløse, biologiske robotter. Vi går bag om udfordringen og ser på, hvorfor det er ét af videnskabens mest interessante, uløste gåder i dag.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 31.03.2021 16:45-18:45 KBH V, Humletorvet Bo Karl Christensen
2 Onsdag 07.04.2021 16:45-18:45 KBH V, Humletorvet Bo Karl Christensen
3 Onsdag 14.04.2021 16:45-18:45 KBH V, Humletorvet Bo Karl Christensen
Se alle Se færre
Underviser

Bo Karl Christensen