Skip to content

Fra den 15. december kan du se og tilmelde dig en masse nye forårshold.

Slægtsforskning hos FOF København

Slægtsforskning - grundkursus

Deltagerne får kendskab til de almindeligste kilder – specielt kirkebøger, folketællinger, skifter og lægdsruller, samt onlineregistraturen DAISY og ArkivalierOnline. Man lærer at ordne det indsamlede stof og at læse lettere, gotiske håndskrifter. Kurset inkluderer et arkivbesøg på Rigsarkivet torsdag 18/3 efter nærmere aftale.

Hjemmearbejde samt udgifter til materialer må påregnes.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 21.09.2020 12:30-15:05 KBH K, Fiolstræde Ulrich Alster Klug
2 Mandag 05.10.2020 12:30-15:05 KBH K, Fiolstræde Ulrich Alster Klug
3 Mandag 19.10.2020 12:30-15:05 KBH K, Fiolstræde Ulrich Alster Klug
Se alle Se færre
Underviser

Ulrich Alster Klug

I undervisningen lægger jeg vægt på at møde kursisterne, hvor de står fagligt, og at undervisningen er fleksibel, så så mange specifikke spørgsmål som muligt kan blive besvaret. Undervisningen omfatter såvel elementer fra videnskabsteorien og den kildekritiske analyse, som de genealogiske metoder. Desuden underviser jeg i den praktiske brug af kilder og arkiver og de tilhørende, relevante sites på nettet. Jeg inddrager i vidt omfang samfundsudviklingen og kulturhistorien i undervisningen, fordi det sætter emnerne i relief og giver en dybere forståelse for slægtens liv og levnet.

Uddannelse: BSC Economics and Methodical Analysis

Andre faglige kvalifikationer: I 2004 blev jeg headhuntet til at skrive Libris-hæftet Slægtsforskning på nettet, som gav en grundig og god introduktion til såvel slægtsforskning som brug af diverse sites på internettet i forbindelse med slægtsforskning. Hæftet fik særdeles rosende anmeldelser. Jeg havde 1998-2020 et internetforlag, hvor jeg udgav mit materiale i forbindelse med kurserne.

Undervisningserfaring: Jeg har undervist siden 1995 ved aftenskoler og højskoler og fra 1996 hos FOF København. Desuden er jeg foredragsholder hos de slægtshistoriske foreninger.