Skip to content
Lær at lave østriske julesmåkager

Østrigske julesmåkager

Jul uden julesmåkager er utænkeligt i Østrig. Østrigerne ser ikke bare deres småkager som småkager, men også som et udtryk for deres kreativitet og kærlighed til livet. Derfor findes der i dag utallige forskellige varianter – med nødder, med chokolade, med marcipan, med syltetøj, med glasur, med hvad hjertet begærer – der er næsten ingen grænser.

Jo mere varieret og kunstnerisk julesmåkagerne er, og jo flere forskellige der er på en tallerken, jo mere kan østrigerne lide det! Småkagerne bliver serveret til enhver begivenhed i tiden op til jul, og børn og forældre bager nye sammen næsten hver weekend.

Dette kursus er dedikeret til disse særlige små og smukke lækkerier. Du lærer de mest berømte østrigske julesmåkager og andre hemmelige skatte at kende.

Lær f.eks. at lave:

  • Vaniljekipferl
  • Linzer-øjne
  • Anisbögen
  • Lebkuchen
  • Kokosschnitten

Vi afslutter dagen med at smage på alle herlighederne sammen – og forhåbentligt går snakken lystigt om dagens forløb.

Vaniljekipferl bagning Linzerøjne Østrigske Lebkuchen
Vaniljekipferl, linzer-øjne og lebkuchen.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, pålægspapir, forklæde, karklude og opbevaringsbokse med låg til småkagerne – hvis der bliver kager i overskud, som kan gemmes og tages med hjem.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 23.11.2024 10:00-14:00 Bakkegårdsskolen, Gentofte Natascha Seidl-Zelenka
2 Søndag 24.11.2024 10:00-14:00 Bakkegårdsskolen, Gentofte Natascha Seidl-Zelenka
Underviser

Natascha Seidl-Zelenka

Undervisningserfaring: Natascha Seidl-Zelenka underviser både i sprog og på madkurser.

Andre faglige kvalifikationer: Natascha emigrerede fra Østrig til Danmark og kommer fra en traditionel landmandsfamilie med en passion for madlavning, hvor hendes mor skrev kogebøger om det østrigske køkken. Hun er derfor født ind i en familie med en stor kærlighed til madlavning og mad. Natascha arbejdede bl.a. som marketingtekstforfatter for en fødevarevirksomhed og afsluttede en universitetsuddannelse i fødevareteknologi. Det er en stor fornøjelse for hende at gøre østrigske madhemmeligheder mere kendte i Danmark.

Uddannelse: Natascha har studeret kommunikationsvidenskab i Wien og har arbejdet med markedsføring i Østrig og specialiseret sig i skriftlig tysksproget virksomhedskommunikation. Natascha har erfaret ved selv at gå på dansk sprogskole, at læringssucces sker ved at lytte, prøve sig frem og tale aktivt. Så mange sanser som muligt bør inddrages for at sikre en god læring, så hendes fokus vil derfor være på en legende tilgang til sprog og aktiv tale.

Andet: Efter fødslen af sine tre børn tog hun sig af forældrenes gård, dyrkede grøntsager og forarbejdede frugt og krydderurter. I sin fritid elsker hun at beskæftige sig med noget kreativt, som f.eks. at strikke eller spille guitar.