Skip to content

Fra den 15. december kan du se og tilmelde dig en masse nye forårshold.

Madkurser i vegetarmad og vegansk hos FOF København

Ayurvedisk madlavningskursus

Bliv klogere på, hvad ayurvedisk mad er med et weekendkursus i ayurvedisk madlavning.

Ayurveda betyder »livets videnskab« og er en veldokumenteret gammel sundhedsvidenskab. På dette kursus vil du lære om principperne for ayurvedisk madlavning.

Ayurvedisk mad er sundhedsfremmende vegetarisk mad. Maden kategoriseres som tung/let, varm/kold og tør/flydende og med seks smage, som alle skal være tilstede i et måltid. Det er salt, surt, sød, bittert, stærkt og astringerende. I ayurveda tales der også om kropstyper, som er Vata, Pitta og Kapha, og man kan tilpasse sin mad, med øje for ens kropstype.

Der vil være stort fokus på fordøjelse, og hvordan du bruger råvarer, herunder også krydderier, som er livsfremmende og er specielt udvalgt pga. deres gunstige virkning på kroppen.

Vi vil lave lækre økologiske og vegetariske retter, som du efterfølgende kan arbejde med derhjemme for at fremme din fordøjelse og vitalitet. Du vil få ca. 20 opskrifter med hjem samt gode råd til, hvordan du gennem kosten styrker din fordøjelse og fremmer vitalitet i krop og sind.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklud, forklæde, en god kokkekniv og evt. opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 09.01.2021 10:00-14:30 KBH V, Humletorvet Mette Brogaard
2 Søndag 10.01.2021 10:00-14:30 KBH V, Humletorvet Mette Brogaard
Mette Brogaard underviser hos FOF København
Underviser

Mette Brogaard

Uddannelse: Jeg er ayurvedisk kok og har taget en ayurveda-uddannelse hos læge Charlotte Bech. Derudover er jeg også uddannet indenfor metasundhed.

Andre faglige kvalifikationer: Bred HR- og undervisningserfaring

Lidt om mig: Fra mit eget første møde med ayurveda har jeg oplevet, hvordan denne gamle sundhedsviden har opløftet min fysiske og psykiske velvære. Efter begyndende tegn på autoimmune sygdomme har jeg oplevet på egen krop, hvordan ayurveda og i særdeleshed ayurvedisk mad har gjort mig symptomfri. Jeg har arbejdet med mange aspekter af ayurveda og særligt maden har min store interesse. Se mere på facebook.com/ayurvediskcook