Skip to content

Fra den 15. december kan du se og tilmelde dig en masse nye forårshold.

Tag et madkursus hos FOF København

Mine persiske livretter - vegetarisk

Det persiske køkken byder på et væld af lækre og sunde grønne retter. Er du vegetar og på udkig efter nye spændende opskrifter, eller er du bare ude efter inspiration til grønnere mad og kødfrie dage, så er dette lige netop et kursus for dig.

Du bliver introduceret til en madkultur med stolte tilberedningsmetoder, hvor man siden tidernes morgen har eksperimenteret med opskrifter og ingredienser for at opnå den perfekte balance mellem smag og velvære. En persisk vegetarisk ret er ikke bare en skål med blandede grøntsager. Det er en ret med visdom! Friske krydderurter, grøntsager, bælgfrugter, frugtjuice, nødder og sundhedsfremmende krydderier er nogle af de vigtigste ingredienser i det persiske køkken.

På kurset vil du bl.a.:

  • Stifte bekendtskab med dampede juvelris med safran, nødder og kandiseret appelsin
  • Den fyldige oliven-tapas, zeytoon parvardeh, med granatæbler og valnødder
  • Tilberede den persiske udgave af frittata, kookoo sabsi, med krydderurter og berberisbær
  • Prøve kræfter med persisk risbudding med rosenvand og nødder
  • Lave den dejlige gryderet khoreshte gheimeh bademjoon med auberginer i tomatsauce og soltørrede lime
  • Smage på persiske pickles med syltede skalotteløg og sprøde saltede babyagurker

Underviser Mehran Zandian deler ud af sin viden og passion for det persiske køkken med udgangspunkt i sin kogebog »Mine Persiske Livretter«. Der vil være mulighed for at købe en signeret kogebog til en særpris på dagen.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude, en god kokkekniv og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 17.01.2021 10:00-16:25 KBH V, Humletorvet Mehran Zandian
Underviser

Mehran Zandian

Uddannelse: Autodidakt kok og grafisk designer.

Andre faglige kvalifikationer: 
Autodidakt kok, grafisk designer og kogebog skribent. Kom til Danmark da jeg var 16. Voksede op i de glade 70er i Iran, hvor iranske piger cyklede i bikinier på promenaderne ved det smukke Kaspiske hav. I 2016 havde jeg min egen food truck hvor jeg tilberedte og solgte moderne persisk street food, med fokus på økologi og dyrevelfærd.
Min kogebog - Mine Persiske Livretter - udkom i september 2018 hos People’sPress i Danmark.

Andet: Min drøm er at åbne en persisk gourmet restaurant med fokus på grønne retter i København.