Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen! Husk gyldigt coronapas og mundbind (dog ikke under aktiviteten) til og med på mandag den 31. januar.

Læs mere her
Rundvisninger og ture hos FOF København

BLOX – et knudepunkt for dansk design og arkitektur

Realdanias prestigebyggeri, BLOX, på bryghusgrunden mellem Slotsholmen og Langebro, er et internationalt mødested for arkitektur, design og bykultur.

Det er den hollandske stjernearkitekt Rem Koolhaas’ tegnestue OMA, der står bag bygningens markante udtryk med de store blokke i grønlige toner, som er stablet forskudt oven på hinanden.

Kom med på en guidet tur – inde og ude, oppe og nede – i Københavns mest omdiskuterede bygning; et hus, hvor der arbejdes, udstilles og forskes, og som danner rammen om rekreative udendørs byrum, legepladser, boliger og caféer.

Vi begynder sammen med cand.mag. og billedkunstner Frederik Lindskov, som fortæller historien bag bryghuspladsen, Rem Koolhaas og OMA og viser rundt i udendørsarealerne. Herefter forsætter vi indenfor med en af Dansk Arkitektur Centers omvisere, som fortæller om de fysiske og konceptuelle linjer for bygningen, materialevalg og bygningens mange funktioner. Vi ser bl.a. DAC's "workspace", udstillingsarealerne, den fuldautomatiske p-kælder og ikke mindst havnen og byen fra helt nye vinkler.

Prisen er inkl. billet, der giver adgang til den aktuelle udstilling i åbningstiden kl. 10.00-18.00. 

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 28.04.2022 15:00-17:00 Den Sorte Diamant Frederik Lindskov
Foredragsholder

Frederik Lindskov

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.mag i filosofi og har en BA i kunsthistorie.

Andre faglige kvalifikationer: Min særlige faglige indsigt er i filosofi og kunsthistorie. Herudover er jeg selv udøvende billedkunstner, opfinder/konceptudvikler og selvstændig erhvervsdrivende. 

Undervisningserfaring: Jeg har efterhånden en del erfaring som underviser ved FOF, i privat regi, ved kunstforeninger og generelt fra sit virke som selvstændig foredragsholder.

Andet: Jeg har en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt udsmykning af danske asylcentre, bl.a. i Avnstrup, og har derudover haft flere kunstudstillinger. Tidligere har jeg været formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.