Skip to content
Busture med FOF København

Holmegaard Glasværk

Følg med når glasset tager form, mærk varmen fra glasovnene og se det rå industrikompleks, når vi besøger det nyåbnede Ny Holmegaard Glasværk. Værket, der nu genopstår som et centrum for kunsthåndværk, blev grundlagt i 1823 af Christian Danneskiold-Samsøe, hvis slægt bebor Gisselfeld Kloster. Efter en rundvisning på værket ser vi den store keramik- og glasudstilling på egen hånd.

På "bekvemmeligheds og traktørsted" Villa Galina i skoven ved Gisselfeld kloster indtager vi en lækker frokost. Vi går med en rundviser omkring i slottets store engelskinspirerede haveanlæg og slutter af med kaffe og kage i Orangeriet.

Undervejs binder Frederik Lindskov sløjfe på fortællingen om et fyrtårn i dansk kunsthåndværk, Gisselfeld kloster og Danneskiold-Samsøe.

Turen er inkl. entreer og rundvisninger samt frokost inkl. en øl/vand.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 26.09.2021 08:00-18:00 Hellerup Station Frederik Lindskov
Foredragsholder

Frederik Lindskov

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.mag i filosofi og har en BA i kunsthistorie.

Andre faglige kvalifikationer: Min særlige faglige indsigt er i filosofi og kunsthistorie. Herudover er jeg selv udøvende billedkunstner, opfinder/konceptudvikler og selvstændig erhvervsdrivende. 

Undervisningserfaring: Jeg har efterhånden en del erfaring som underviser ved FOF, i privat regi, ved kunstforeninger og generelt fra sit virke som selvstændig foredragsholder.

Andet: Jeg har en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt udsmykning af danske asylcentre, bl.a. i Avnstrup, og har derudover haft flere kunstudstillinger. Tidligere har jeg været formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.