Skip to content

10 aktuelle kunstudstillinger

10 aktuelle kunstudstillinger

v/ kunsthistoriker Alice Fanøe.

Jim Lyngvilds kongerække
Jim Lyngvilds udstillinger er altid kontroversielle. På Kronborg sætter han fut i kongerækken. Fakta og fantasi går op i en højere enhed.
Kronborg. Helsingør.

Blomsten i kunsten
I værker af internationale og danske kunstnere skildres blomster i forskellige medier fra 1800-tallets naturromantik til nutidens problemstillinger – fra sanselighed til refleksion.
Arken. Skovvej 100. Ishøj.

Efter stilheden – når kunstens kvinder tager ordet
138 hovedværker skabt af 17 markante danske og internationale kunstnere fra 1920 frem til i dag.
Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50. Kbh. K.

Englens kys – syge piger i nordisk kunst
I sidste halvdel af 1800-tallet var ”den syge pige” et markant motiv i kunsten. Her skal vi se værker af bl.a. Carl Larsson, Mich. Ancher og Edv. Munch.
Hirschsprungs Samling. Stockholmsgade 20. Kbh. Ø.

Anders Zorn
Den svenske kunstner var en af sin tids mest elskede og berømmede kunstnere. Med sit engagement i lokalsamfundet i Dalarne skabte han en række uforlignelige og brillante værker.
Ordrupgaard. Vilvordevej 110. Charlottenlund.

Jubilæumsudstilling
I anledning af 100-års jubilæet vises det bedste fra samlingen. Billedkunst og kunsthåndværk fra 1750-1950. De fleste kunstnere med en eller anden tilknytning til lokalområdet.
Øregaard Museum. Ørehøj Allé 2. Hellerup.

Marstrand
Wilhelm Marstrand var et enestående og sprudlende guldaldertalent, som i sit maleri boltrede sig inden for flere forskellige genrer – portrættet, teatret, Italiensrejserne og folkelivsskildringerne.
Nivaagaard. Gl. Strandvej 2. Nivå.

Mellem myte og virkelighed
Keramiske værker af Willumsen, Jean Gauguin og den unge, nulevende kunstner Klara Lilja er sat sammen i museets nye udstillingsrum. Den faste samling af Willumsens værker i de vanlige rammer er i øvrigt som altid et besøg værd.
Willumsens Museum. Jenriksvej 4, Frederikssund.

Paul Gauguin og hans venner
Gauguin var foregangsmand i den symbolistiske kunst. Her vises en række af hans hovedværker sammen med værker af danske malere, som var en del af hans kreds.
Ordrupgaard. Vilvordevej 110. Charlottenlund

Bertha Wegmann
Wegmann var en internationalt orienteret kunstner. Museet har igennem flere år indsamlet en række af hendes værker. Det seneste køb til flere millioner afstedkom en diskussion i kunstverdenen: Var hun pengene værd? Kom selv og bedøm!
Hirschsprungs Samling. Stockholmsgade 20. Kbh. Ø.


Ret til ændringer forbeholdes.
Entreprisen er ikke inkluderet; men der gives grupperabat.
Mødekort skal medbringes hver gang.


Filtrér