Skip to content

Danmark Dejligst Efterår 2021

Danmark Dejligst Efterår 2021

v. Anne Cornelius.

3 foredrag; 3 ekskursioner. 

Hver sæson inviterer FOF Køge Bugt til en spændende række foredrag og ekskursioner, som byder på lærerige og spændende oplevelser. Du kan bl.a. høre mere om Winston Churchill, opleve Mindelunden eller besøge Bank- og Sparekassemuset. Du finder det fulde kursusprogram for Danmark Dejligst herunder. 

Har du spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på kogebugt@fof.dk eller tlf. 5665 5322.

Program:

 • Foredrag

  Winston Churchill (1874-1965)
  Onsdag d. 8. september kl. 10
  Den britiske statsmand Winston Churchill står som et symbol på briternes udholdenhed i krigen mod Nazi-Tyskland. Han vendte som leder af samlingsregeringen et truende nederlag til sejr. Hans talegaver var legendariske. Hans politiske karriere strakte sig gennem næsten et århundrede.
  Sted: Teaterbygningen, Køge

  Krigens kvinder
  Onsdag d. 6. oktober kl. 10
  Modstandsbevægelsens historie er domineret af mænd, men kvinder var også med. De virkede f.eks. som kurerer, tog del i arbejdet med den illegale presse eller var aktive sabotører. Vi ser nærmere på nogle af disse kvinder, der gjorde andet og mere end at sørge for mændene.
  Sted: Teaterbygningen, Køge

  Rundt om Matador
  Onsdag d. 3. november kl. 10

  Tv-serien Matador (1978-82) er elsket for den levende og medrivende historie om livet i Korsbæk og om to generationer af familierne Andersen-Skjern og Varnæs. Serien er genudsendt 8 gange af DR med store seertal. Hvad er det, der gør serien så god? Og hvilket billede giver den af danskernes liv i tiden 1929-1947?
  Sted: Teaterbygningen, Køge

 • Ekskursioner

  Mindelunden
  Onsdag d. 29. september kl. 11
  Vi besøger det tidligere militære øvelsesterræn, som den tyske besættelsessmagt anvendte som henrettelses- og begravelsesplads for danske modstandsfolk. I dag er området et mindested. På en rundvisning hører vi om stedets historie og om nogle af de skæbner, som var med til at præge den danske modstandskamp under 2. Verdenskrig.
  Mødested: kl. 10.45 ved indgangen, Mindelunden, Tuborgvej 33, 2900 Hellerup

  Frihedsmuseet
  Onsdag d. 13. oktober kl. 11
  Vi får en guidet tur gennem besættelsen, hvor vi præsenteres for nogle af de valg danskerne måtte træffe under krigen. Der ses nærmere på samarbejdspolitik, modstandskamp og de Tysklandsfrivillige. Hvordan forandrede hverdagen sig for helt almindelige mennesker? (entre: 95,- kr. og omvisning: ca. 50 kr.)
  Mødested: kl.10.45 udenfor Frihedsmuseet, Esplanaden 13, 1263 København K

  Bank- og Sparekassemuseet
  Onsdag d. 10. november kl. 11
  Vi får en rundvisning, hvor vi både oplever fortidens banker og sparekasser med kontant udbetaling ved skranken og nutidens mobilbank og online-betaling. Undervejs ser vi C.F. Tietgens kontor, Heerings vinkælder og museets særudstilling. (Rundvisning: ca. 40,- kr.)
  Mødested: Kl. 10.45 ved Metrostationen, Christianshavns Torv, 1400 København K

  Pris for om- og rundvisninger afhænger af antal deltagere på turene.