Skip to content

Mærk Livet

Mærk Livet

Hos FOF Køge Bugt kan du hver sæson deltage i en række inspirerende og spændende foredragsrækker, hvor vi tager fat om alt fra historie og kultur, samfund, livsstil, menneskeskæbner og eksistentielle spørgsmål og tanker. Foredragene giver stof til eftertanke og åbner komplicerede emner på fængende, indlevende og humoristisk vis. 

Har du spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på kogebugt@fof.dk eller tlf. 5665 5322.

Program

 • Foredrag

  Mandag den 27. september 2021
  Mads Fuglede
  Verden efter Trump med Biden ved roret

  Uanset om man kan lide det eller ej, så er Washington D.C. verdens politiske hovedstad. De politiske beslutninger i Washington påvirker resten af kloden i et omfang, der gør, at man kan hævde, at amerikanernes ledere ikke blot er deres egne, men hele verdens ledere. Amerikansk politik er meget mere end præsidentembedet og omfatter alle de politiske institutioner i USA. Efter fire hektiske år med Trump er det nu Joe Biden, som er den frie verdens leder. Hvordan ser verden og USA ud efter Trump, og hvilke udfordringer står Joe Biden overfor? Det er blot et af de mange områder, som MF Mads Fuglede, der er USA-analytiker, vil tale om.

  Mandag den 25. oktober 2021
  Helle Jarlmose
  KFUK´s sociale arbejde

  KFUKs Sociale Arbejde har siden 1947 arbejdet for at forbedre vilkårene for udsatte borgere og yde konkret socialfaglig støtte. Fokus har især været på udsatte kvinder i hjemløshed, misbrug og prostitution samt ofre for menneskehandel. Hvem er de, og hvordan hjælpes de til forandring og bedre forhold? Som mangeårig generalsekretær i KFUK har Helle Jarlmose fingeren på pulsen og vil berette om indsatsen.

  Mandag den 1. november 2021
  Michael Böss
  Nationalitet er noget vi gør

  Hvad vil det sige at have national identitet? Nationalitet har to sider: en formel og en mental. Den første handler om statsborgerskab og alt, hvad der følger med i form af rettigheder og pligter. Det er den, der bliver registreret i passet og den formular, man skal udfylde i flyet for at komme ind i mange lande uden for EU. Den anden side er den personlige og indre nationalitet. Den handler om følelser, forestillinger, adfærd og værdier. Dette foredrag handler om den mentale side. Om hvordan vi udtrykker vores nationalitet til hverdag og fest, men for det meste uden at vi tænker over det. Nationalitet er nemlig en bestemt måde at leve, tænke og føle på. Men den forandrer sig gradvist. Er vi måske på vej mod en opløsning af dansk nationalitet, eller oplever vi en styrkelse af den?

  Mandag den 17. januar 2022
  Anne-Marie Dahl
  Fremtidens unge, vilde ældre

  Fremtidens unge, vilde ældre er på vej, og de er bestemt ikke, hvad ældre har været!
  De er opvokset i et velfærdssamfund med gode fødevarer, fluorskylning og fitness og forbrugersamfundets mange valg. De har måske skiftet job, partner og bolig flere gange og vil næppe ændre livsstil og køle ned, bare fordi der kommer flere år på dåbsattesten. Lægger vi dertil fremtidens landvindinger indenfor bl.a. sundhedsteknologi og plastikkirurgi, er der god grund til at tro, at vi vil holde den gående for fuld skrue op i en højere og højere alder. Ja ,måske ligefrem ønske at fortsætte med at arbejde helt op i oldingealderen. Fremtidsforsker og forfatter Anne-Marie Dahl giver et bud på fremtidens unge, vilde ældres forventninger til et fedt og meningsfuldt ældreliv. Hun kaster også et blik på, om coronakrisen har påvirket vores syn på det at blive ældre.


  Mandag den 7. februar 2022
  Anders Rosbo
  Dansk turisme i et strategisk helikopter perspektiv

  Turismen har i en årrække spillet en mere og mere fremtrædende rolle globalt og i Danmark som erhverv. I 2019 oplevede Danmark det syvende år i træk med vækst i turismeomsætningen og flere arbejdspladser over alt i landet. Men coronapandemien har givet turismen en ordentlig mavepuster både i 2020 og 2021. Danmarks nationale turismeorganisation VisitDenmark markedsfører Danmark over for danskerne og i 10 udvalgte lande. Kommunikationschef Anders Rosbo vil bl.a. komme ind på temaer som ”strukturreformen” i dansk turisme, konkurrencesituationen, brandingen af Danmark i udlandet og samt strategien for den bæredygtige turismeudvikling (på den økonomiske, sociale og miljømæssige situation).

  Mandag den 7. marts 2022
  Ejvind Nielsen
  Humor i tilværelsen

  Dette foredrag handler om humor og livsglæde som fundament og gennemslagskraft i tilværelsen. Overvejelser over livet, og hvad der har betydning for, at livsglæden og det livsbekræftende får plads i hverdagen. Ejvind Nielsen, som er maler og tidligere præst giver os samtidig (med mange eksempler) et muntert opgør med stilstand, brokkeri, magelighed og pessimisme.

  Der serveres kaffe undervejs á kr. 15.