Skip to content
HMS Temeraire William Turner

Smagsdommeren

Smagsdommeren

Sammen med Frederik Lindskov, mag.art. og kunst- og arkitekturformidler, nærstuderer vi i tre spændende foredrag nogle af tidens væsentligste strømninger inden for kunst og arkitektur – rigt illustreret og kompetent fortalt. 

 

1. AROS – William Turner – Sun is God 

ARoS har fået en exceptionel mulighed for at vise mere end 100 værker af den verdensberømte britiske maler William Turner. I samarbejde med Tate vises det, hvordan Turner mestrede at skildre lysets og mørkets kraft, de atmosfæriske fænomener, solen, månen og skyerne samt de overmægtige naturkræfter med enestående præcision og udtryksfuldhed. For Turner rummede naturens kræfter deres egen symbolik. Men hvad repræsenterede de? Et romantisk verdenssyn? En optagethed af livets storhed og drama? Et brud med tidligere stilarter?

 

2. Københavns Museum – en perle genåbnet i 2020 under nedlukningen 

Et besøg på Københavns Museum er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker frem til i dag. Museet er bygget op over 14 nedslag i byen; kendte pladser og markante bygninger med betydning for byens historie. Hør bl.a. om det tidligste København tilbage i vikingetiden, om middelalderens omfattende fæstningsbyggeri og Rådhuspladsen som hjertet af metropolen omkring år 1900. For hvert nedslag er udvalgt de mest spændende arkæologiske fund og historiske genstande, som afspejler livet i København. 

 

3Frihedsmuseet

Museet for Danmarks modstandskamp er genåbnet efter brand. Som en anden Fugl Føniks er Frihedsmuseet efter en altødelæggende brand genopstået i ny imponerende arkitektur og med blændende formidling. Her går vi helt bogstaveligt under jorden i det besatte Danmark og kommer tæt på den danske modstandskamp personificeret ved fem historiske personer, som på hver deres måde valgte side i den barske modstandskamp under 2. verdenskrig.

 

Unummererede siddepladser. Dokumentation for betaling forevises ved indgangen.

 

Frederik Lindskov